Skip to main content

Αιγές: Το αίτημα Κοτταρίδη σε Μητσοτάκη και ο... ντόπιος κι άνετος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (video)

Γνωρίζοντας την αγάπη του για τους σκύλους, η αρχαιολόγος απηύθυνε ένα αίτημα προς τον πρωθυπουργό

Καταιγιστική και παράλληλα απολαυστική ήταν, στην ενημέρωση-ξενάγηση προς τον πρωθυπουργό στις Αιγές, η αρχαιολόγος και τέως προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη.

Εξήγησε αναλυτικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη όλες τις πτυχές του μνημειώδους ανακτόρου του Φιλίππου αλλά και τις λεπτομέρειες ανακατασκευής και αναστήλωσης.

Μητσοτάκης από Αιγές: Παγκόσμιας σημασίας και διεθνούς εμβέλειας το ανάκτορο του Φιλίππου Β΄

Ο πρωθυπουργός μάλιστα έμεινε τόσο εντυπωσιασμένος από το όλο εγχείρημα που σε μια αποστροφή της ομιλίας του είπε: "Υποκλίνομαι στην κ. Κοτταρίδη και τους συνεργάτες της".

Μητσοτάκης: Το παλάτι του Φιλίππου στις Αιγές επιβεβαιώνει τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας

Με το πέρας της ξενάγησης, η κ. Κοτταρίδη απηύθυνε ένα αίτημα προς τον πρωθυπουργό, γνωρίζοντας την αγάπη του για τους σκύλους. Στη συνομιλία που είχαν ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε πώς λένε τον σκύλο της κ. Κοτταρίδη, με την ίδια να απαντάει ότι τη σκυλίτσα τη λένε Μπουμπού. Η αρχαιολόγος, λοιπόν, ζήτησε να γίνει ένας χώρος στην περιοχή για να προστατευτούν τα τετράποδα αδέσποτα που υπάρχουν στη Βεργίνα με τον πρωθυπουργό να βρίσκει ενδιαφέρουσα την ιδέα και να σημειώνει πως θα επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΣ.

Στα αξιοσημείωτα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Αιγές βρίσκεται και η παρουσία εκεί του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έχει καταγωγή από κοντινό χωριό. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, εμφανώς εξοικειωμένος με τον χώρο και τα πρόσωπα, ήταν δίπλα στον κ. Μητσοτάκη και συνομιλούσαν διαρκώς. Είναι γνωστό ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε τα πρώτα πολιτικά του βήματα στην Ημαθία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δεν ξεχνά τα μέρη στα οποία ανθρώθηκε πολιτικά.

Image