Skip to main content

Αιχμές Τσίπρα κατά Αλαβάνου

Σαφείς αιχμές κατά του Αλέκου Αλαβάνου άφησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως «έχουμε χορτάσει από διασπάσεις στην Αριστερά».
«Έχουμε χορτάσει από διασπάσεις και από ρήξεις στην αριστερά, δεν χρειαζόμαστε άλλες», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του στην 3η Πανελλήνια Σύσκεψη του κόμματος, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Αλέκου Αλαβάνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αλαβάνος είχε πρόσφατα υποστηρίξει ότι ο κίνδυνοςδιάσπασης της Αριστεράς είναι εσωτερικός και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώθηκε«για εσωτερικούς λόγους».

«Οι άνθρωποι που έδωσαν τη μάχη των εκλογών και βρίσκονται σε αυτήν την αίθουσα δεν βλέπουν δίπλα τους εσωτερικούς εχθρούς. Βλέπουν συναγωνιστές και συντρόφους. Και θέλουν να ηττηθεί οριστικά στο μυαλό όλων των αριστερών η λογική του εσωτερικού εχθρού την οποία η ηγεσία του ΚΚΕ υπηρετεί με περισσότερο σθένος από ποτέ», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Ο εχθρός για όλους εμάς δεν βρίσκεται δίπλα μας», απάντησε εμμέσως ο κ. Τσίπρας περιγράφοντας το πεδίο δράσης της Αριστεράς στην κοινωνία. «Εκεί είναι οι δικές μας θέσεις μάχης και όχι εδώ μέσα στις συσκέψεις και στους διαδρόμους των κομματικών μας γραφείων», πρόσθεσε.

«Παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να βρούμε κοινούς βηματισμούς, να περπατήσουμε μαζί και να ξεπεράσουμε τη παθογένεια του πολυκερματισμού και της εμφύλιας διχόνοιας της αριστεράς. Έχουμε χορτάσει από διασπάσεις και από ρήξεις στην αριστερά, δεν χρειαζόμαστε άλλες», τόνισε ο κ. Τσίπρας.