Skip to main content

Ακάρ: Ελπίζουμε ότι τα προβλήματά μας με την Ελλάδα θα επιλυθούν ειρηνικά - Είμαστε υπέρ του διαλόγου

Ο Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τα προβλήματα με την Ελλάδα θα επιλυθούν ειρηνικά

Αλλάζει το κλίμα στα ελληνοτουρκικά καθώς η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται μετά τις δύο ανείπωτες τραγωδίες που σημειώθηκαν και στις δύο χώρες.

Ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τόνισε ότι επικοινώνησε στον ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ότι η Άγκυρα είναι υπέρ του διαλόγου, όπως μεταδίδει το ΜΕGA.

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας:

«Έχουμε θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Τους είπαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου. Υπήρξε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, μεταφέραμε τη λύπη μας. Ελπίζουμε ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν με ειρηνικά μέσα στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας».

Στην ίδια συνέντευξη, έκανε αναφορά στα F-16, λέγοντας πως η Άγκυρα έχει εκπληρώσει τις ευθύνες της και περιμένει να κάνουν το ίδιο και οι σύμμαχοί της.

Επίσημα στις 14 Μαΐου οι εκλογές

Η Τουρκία μπήκε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο και, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, στις εκλογές της 14ης Μαΐου θα συμμετάσχουν 36 κόμματα.

Εν τω μεταξύ, νέα δημοσκόπηση, καταγράφει απώλειες για τον Ερντογάν και άνοδο 4 μονάδων για τον αντίπαλό του, του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.