Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020
x

ΑΚΑΡ: «ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ» ΟΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Ακάρ έκανε λόγο για παρενοχλήσεις στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες, τις οποίες χαρακτήρισε πολύ σοβαρή πρόκληση. Είπε ότι δεν μπορεί να τις εξηγήσει

Κλιμακώνει τη ρητορική της έντασης απέναντι στην Αθήνα η Άγκυρα, όπως φαίνεται και από τα τα όσα είπε την Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε ομιλία του κατά την παρουσία του στη φρεγάτα «Μπαρμπαρός», σε τουρκική ναυτική βάση.

Ο Ακάρ έκανε λόγο για «παρενοχλήσεις στο Αιγαίο» τις τελευταίες ημέρες, τις οποίες χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή πρόκληση», προσθέτοντας πως δεν μπορεί «να τις εξηγήσει», σύμφωνα με το kathimerini.gr.

«Παρά τις προσπάθειές μας, την υπομονή και την πρόθεση μας για καλή γειτονία, δεν μπορώ να εξηγήσω τις παρενοχλήσεις στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες. Αποτελούν πολύ σοβαρή πρόκληση και δεν τους προσφέρουν τίποτε. Καταβάλλουμε προσπάθειες για επίλυση των ζητημάτων στο πλαίσιο διαλόγου και αμοιβαίας κατανόησης και θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου το οποίο αγνοεί την Τουρκία», προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά και τα δικαιώματά μας και αυτό δεν συνιστά απειλή».

Η τοποθέτηση Ακάρ έρχεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο οποίος έκανε λόγο για νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα μετά την πανδημία, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ