Skip to main content

Ακάρ: Θα συναντηθούμε με τους Έλληνες τις επόμενες ημέρες

Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα μέσω τέτοιων συναντήσεων. Συνεχίζουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο Ακάρ.

Συνάντηση με Έλληνες αξιωματούχους στην Άγκυρα μέσα στις επόμενες ημέρες προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, «προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που οδήγησαν σε κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών τις προηγούμενες ημέρες».

«Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα μέσω τέτοιων συναντήσεων. Συνεχίζουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακάρ, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», κατά την επίσκεψή του στην Αδριανούπολη, συνοδευόμενος από ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Πάντως ο δρόμος προς διάλογο μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας παραμένει στρωμένος με «αγκάθια», μεταδίδει το skai.gr.

Άλλωστε, ως παράγων περαιτέρω περιπλοκής της κατάστασης λειτουργεί η αποστολή του ερευνητικού πλοίου Μπαρμπαρός στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα, τη στιγμή που από την πλευρά της τουρκικής προεδρίας έχει αναγγελθεί ότι οι αντίστοιχες δραστηριότητες του Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα αναστέλλονται, προκειμένου να υπάρξει «άνευ όρων» διάλογος, ενδεχόμενο που έχει απορρίψει η Αθήνα.