Skip to main content

Η Νοτοπούλου δεν πήγε σε φόρουμ του ΕΕΘ γιατί θα μιλούσε ο Άδωνις

Η υφυπουργός αρνήθηκε να παραστεί ως κεντρική ομιλήτρια στο «1ο Ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ» εφόσον ήταν ομιλητής και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Αναστάτωση επικράτησε στη χτεσινή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στην 83η ΔΕΘ, καθώς η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, ακύρωσε την τελευταία στιγμή την παρουσία της στο «1ο Ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ», που διοργάνωσε το Επιμελητήριο.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα «Η ελληνική οικονομία και η Θεσσαλονίκη στη μετά-μνημόνιο εποχή» και ήταν μια από τις σημαντικότερες οικονομικές παράλληλες εκδηλώσεις της 83ης ΔΕΘ και έγινε στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός».

Η κ. Νοτοπούλου μάλιστα ήταν από τους κεντρικούς εισηγητές, καθώς επρόκειτο να βρεθεί στο πάνελ του δεύτερου κύκλου «Οι πολιτικοί μας ξεναγούν στις απόψεις τους», στις 19.00'. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την εισαγωγή στο συγκεκριμένο κύκλο θα έκανε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης και οι δύο πολιτικοί που θα μιλούσαν θα ήταν η υφυπουργός και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Νοτοπούλου, από την πρώτη στιγμή που προσκλήθηκε για να συμμετάσχει είχε δηλώσει ρητώς στους διοργανωτές ότι δεν πρόκειται να είναι στην ίδια ενότητα και να αντιπαρατεθεί με τον κ. Γεωργιάδη. Γι' αυτό άλλωστε και στη σχετική πρόσκληση – πρόγραμμα του Επιμελητηρίου για την εκδήλωση, δίπλα στο όνομα και την ιδιότητά της διευκρινίζεται ότι «έχει προσκληθεί», που σημαίνει ότι οι διοργανωτές δεν είχαν επιβεβαιώσει ότι θα συμμετάσχει. Δεν υπάρχει ανάλογη διευκρίνιση δίπλα στο όνομα του κ. Γεωργιάδη...

Η κ. Νοτοπούλου τελικά το είπε και το έκανε, δεν παρέστη στην εκδήλωση, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που παραβρέθηκε και μίλησε ήταν ο κ. Δημήτρης Μάρδας.

Πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι η κ. Νοτοπούλου είχε ζητήσει από τους διοργανωτές να είναι σε άλλη ενότητα, καθώς θεωρούσε πως στην ίδια ενότητα με τον κ. Γεωργιάδη θα ήταν αναπόφευκτη η σύγκρουση. Από την πλευρά των διοργανωτών δέχτηκαν την αλλαγή, όμως την τελευταία στιγμή η υφυπουργός είπε ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορεί να παραστεί.

Οι πληροφορίες όμως από την πλευρά της υφυπουργού λένε ότι η αιτία ήταν η παρουσία του κ. Γεωργιάδη, με τον οποίο δεν επιθυμεί να βρεθεί στο ίδιο πάνελ και να έρθει σε αντιπαράθεση η κ. Νοτοπούλου.

Στην εκδήλωση, ο κ. Ζορπίδης είπε ότι θα ήταν χαρά για το ΕΕΘ να παραστεί και η υφυπουργός, αλλά την τελευταία στιγμή και παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές αποδέχτηκαν μια τροποποίηση που είχε ζητήσει, «δεν μας έκανε την τιμή». Απευθυνόμενος μάλιστα στον κ. Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του ΕΕΘ είπε: «Μήπως πρέπει να γκρινιάξουμε σε σας για την απουσία της τελικά;».

Αναφορά έκανε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στο γεγονός, λέγοντας: «Λυπάμαι αν σας χάλασα την ευκαιρία να είναι εδώ και να ακούσετε την υφυπουργό. Θέλω πάντως να επισημάνω ότι προσωπικά διαφωνώ πλήρως με κάθε είδους επίθεση που έχει δεχτεί και πιστεύω ότι πρέπει να την κρίνουμε πολιτικά με βάση το έργο της και μόνο».