Skip to main content

Άκης μαινόμενος στη Βουλή

Για ψεύδη, λάσπη και συκοφαντία στο πρόσωπό του έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Άμυνας, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Για ψεύδη, λάσπη και συκοφαντία στο πρόσωπό του έκανε λόγο ο τέως υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης του ΠΑΣΟΚ περί σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων και την αναζήτηση τυχόν προσωπικών ποινικών ευθυνών του.

«Σε αυτό το βήμα έχω δώσει στο παρελθόν πολλές μάχες για τη δημοκρατία, την κοινωνική πρόοδο και την κοινωνική ανάπτυξη. Σήμερα είμαι υποχρεωμένος να δώσω τη μάχη για την αλήθεια στο κοινοβούλιο όπως τη δίνω εδώ και ένα χρόνο εκτός Κοινοβουλίου για να αντιμετωπίσω μια σειρά από ψέματα, συκοφαντίες και λάσπη»,υπογράμμισε, συμπληρώνοντας: «Δεν φυγομαχώ. Δεν απολογούμαι. Είμαι ως μάρτυρας εδώ για να δώσω τη δική μου αλήθεια. Η συνείδησή μου, η ιστορία μου και ο σεβασμός μου προς το Κοινοβούλιο δεν θα μου επέτρεπαν άλλη στάση. Είμαι εδώ γιατί σε όλη τη διαδρομή μου ήμουν παρών και όχι απών».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι χρέος του να υπερασπιστεί το το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ αλλά και τις ιδεολογικές στρατηγικές προσεγγίσεις στις οποίες αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις έπαιζαν καθοριστικό ρόλο πάντοτε, το κύρος και την αξιοπιστία των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και την προσωπική του πορεία. «Όπως δεν κρύφτηκα εγώ και κανένας άλλος δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από εμένα», ανέφερε.

Κατά τον ίδιο, «η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αντί να απαιτεί την πλήρη, ενιαία και συνολική διερεύνηση για όλα, μοιάζει με κατηγορητήριο για έναν», το οποίο χαρακτήρισε παντελώς αστήρικτο.

«Είμαι εδώ γιατί υπάρχει πραγματική βούληση να διερευνηθεί όλη η υπόθεση των υποβρυχίων για να εντοπιστούν όλες οι έκνομες καταστάσεις; Όχι, αν ήθελαν πράγματι να διερευνήσουν όλα αυτά όφειλαν να διερευνήσουν το θέμα στο σύνολό του. Αλήθεια με δόσεις και μάλιστα άτοκες δεν υπάρχει », συνέχισε.

Όπως τόνισε, «έκαναν λάθος όσοι στο βωμό προφανών πολιτικών σκοπιμοτήτων αναγόρευσαν σε δήθεν αξιόπιστους 'κατήγορους' και 'δικαστές' τους κατηγορούμενους μιζαδόρους ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης, τους ντόπιους διακινητές μιζών και μεμονωμένα αργυρώνητα επικοινωνιακά εργαλεία τους».

«Σκοπός τους είναι να στήσουν ένα 'Κολοσσαίο' προκειμένου με την εξόντωση κάποιων και τη διάσωση άλλων να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Αντί να δώσουν τη μάχη για να αναδειχθεί η συνολική αλήθεια για ένα υπαρκτό σκάνδαλο, οδήγησαν την ΚΟ σε έναν πολιτικό αυτοεγκλωβισμό», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τα περί «δήθεν άχρηστων υποβρυχίων» διερωτήθηκε «αν ήταν άχρηστα γιατί ότι όλες οι επόμενες κυβερνήσεις υλοποίησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι τα συγκεκριμένα υποβρύχια παραγγέλνουν και άλλες χώρες (Κορέα, Πορτογαλία, Τουρκία)».

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπήρξαν προβλήματα, σημειώνοντας πως «είναι άλλο τα υπαρκτά τεχνικά προβλήματα στη ναυπήγηση και άλλο η συντονισμένη επιχείρηση εξαπάτησης του λαού. Θα διερωτηθούν αρκετοί που με ακούν: Δηλαδή όλα έγιναν ωραία και καλά; Δεν υπάρχει σκάνδαλο μιζών. Απαντώ ευθέως. Όχι δεν έγιναν όλα ωραία και καλά. Εξάλλου γι' αυτό η ελληνική Δικαιοσύνη σε συνεργασία με τη γερμανική ερευνά εδώ και ένα χρόνο το θέμα. Αυτό όμως, ξαναλέω, δεν με αφορά και δεν με αγγίζει».