Skip to main content

Ακλόνητο φαβορί ο Ομπάμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012

Κατά πολύ προηγείται ο Αμερικανός πρόεδρος των πιθανών Ρεπουμπλικάνων αντιπάλων του, παρά την επιδείνωση των στοιχείων για την οικονομία.

Κατά πολύ προηγείται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα των πιθανών Ρεπουμπλικάνων αντιπάλων του για τις προεδρικές εκλογές του 2012, παρά την επιδείνωση των στοιχείων για την οικονομία, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η σφυγμομέτρηση αυτή έγινε αφότου τα «αδύνατα» στοιχεία για την ανεργία και τη στέγαση την περασμένη εβδομάδα, έδειξαν ότι η οικονομία ανακάμπτει πολύ βραδύτερα από το αναμενόμενο. Ακόμα και έτσι ο Ομπάμα προηγείται του πλησιέστερου αντιπάλου του, πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Μιτ Ρόμνεϊ, κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες.

Σε ερώτηση που υποβλήθηκε σε Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους, ο Ρόμνεϊ, είναι στη δεύτερη θέση πίσω από την Σάρα Πέιλιν στον αγώνα μεταξύ των πιθανών φερέλπιδων Ρεπουμπλικάνων.

Η πρώην κυβερνήτης της Αλάσκας Πέιλιν, η οποία δεν έχει ακόμη πει αν θα κατέβει στις προεδρικές το επόμενο έτος, εξασφαλίζει την υποστήριξη του 22% των ερωτηθέντων έναντι του 20% του Ρόμνεϊ.

Το ποσοστό έγκρισης του Ομπάμα αυξήθηκε κατά μια μονάδα από τον περασμένο μήνα στο 50%. Εξήντα τοις εκατό των Αμερικανών λένε ότι η χώρα τους βρίσκεται σε λάθος δρόμο, ενώ 35% λένε ότι πάει προς τη σωστή κατεύθυνση.