Skip to main content

Ακυβέρνητο ιστιοφόρο με παράνομους μετανάστες

Προσπάθησαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ιταλία μέσα σε ένα ιστιοφόρο σκάφος είκοσι αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και δυο παιδιά. Οι παράνομοι μετανάστες και οι δυο διακινητές τους συνελήφθησαν.
Προσπάθησαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ιταλία μέσα σε ένα ιστιοφόρο σκάφος είκοσι αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και δυο παιδιά. Οι παράνομοι μετανάστες και οι δυο διακινητές τους  ηλικίας 41 και 35 ετών συνελήφθησαν.

Όλα ξεκίνησαν χθες, όταν κυβερνήτης αλιευτικού σκάφους ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή Θήρας ότι στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. από το αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας είχε εντοπισθεί ακυβέρνητο ένα ιστιοφόρο. Με τη βοήθεια των λιμενικών αρχών το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε όπου προσέδεσε με ασφάλεια στη Βλυχάδα.
Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μέσα σε αυτό επέβαιναν 16 άνδρες, 2 γυναίκες και 2 παιδιά, οι οποίοι δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα και συνελήφθησαν. Οι παράνομοι μετανάστες οδηγήθηκαν σε κατάλληλο χώρο υποδοχής στο Μεγαλοχώρι Θήρας και υποβλήθηκαν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Ο εισαγγελέας διέταξε το σχηματισμό φακέλου δικογραφίας, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, εις βάρος των δύο αλλοδαπών διακινητών. Το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε στην παράνομη μεταφορά κατασχέθηκε.