Skip to main content

Αλεξανδρής: «Δεν πρέπει να χαμηλώσουμε τον πήχη»

Στην επιστροφή του μετά από οχτώ χρόνια στον Άρη αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

 

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM» τοποθετήθηκε ο νέος προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής, για την επιστροφή του μετά από οχτώ χρόνια στους «κιτρινόμαυρους» αλλά και για την Εθνικής Ελλάδος. 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις: 
 
Για την επιστροφή του στον Άρη: «Επιστρέφω στην ομάδα του Άρη μετά από 8 χρόνια. Εκείνο που θα ήθελα να σχολιάσω είναι η πολύ θερμή υποδοχή που μου επιφύλασσε ο κόσμος της ομάδας. Δεν έχω υπογράψει ακόμα συμβόλαιο, γιατί η ομάδα έχει κάποιες εκκρεμότητες τόσο με την εφορία όσο και με το ΙΚΑ. Όταν αυτές διευθετηθούν, κάτι που θεωρώ ότι θα γίνει σύντομα θα υπογράψω συμβόλαιο με την ομάδα και θα παρουσιαστώ και επίσημα. Δεν βιαζόμαστε καθώς χρόνος υπάρχει. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότερες ελληνικές ομάδες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τις μεταγραφές τους για την νέα περίοδο. Αυτό που προέχει είναι να βρεθούν λύσεις από την πολιτεία και να ξεπεραστεί επιτέλους η άνιση αντιμετώπιση που έχουμε σε σχέση με το ποδόσφαιρο». 
 
Για την οικονομική κρίση στο χώρο: «Είναι γεγονός ότι έχουν μειωθεί αρκετά τα μπάτζετ σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός έχουν προχωρήσει σε μειώσεις συμβολαίων αλλά και σε αποδεσμεύσεις παικτών. Αυτό έχει μικρύνει τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των μικρότερων ομάδων και των κορυφαίων, χωρίς ωστόσο αυτή να έχει εξισωθεί. Βέβαια έχουμε συνηθίσει με λίγα χρήματα. Ας μην ξεχνάμε ότι και στο Μαρούσι είχα πολύ μικρό μπάτζετ να διαχειριστώ, αλλά παραμέναμε ανταγωνιστικοί. Θεωρώ ότι όσο περνάει ο χρόνος η διαφορά δυναμικότητας θα μειώνεται αισθητά». 
 
Για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας: «Είμαι λίγο προβληματισμένος λόγω των απουσιών αλλά πιστεύω ότι και το υπάρχον ρόστερ μπορεί να ανταποκριθεί και να είναι η ομάδα ανταγωνιστική. Σε αυτό θα βοηθήσει και ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και μπορεί να διαχειριστεί τους υπάρχοντες παίκτες. Υπάρχουν σημαντικές απουσίες στη περιφέρει, ωστόσο αυτές αποτελούν ευκαιρίες τόσο για το Μάντζαρη όσο και για το Σλούκα να δείξουν τι αξίζουν. Το σημαντικό είναι να δοθεί η δυνατότητα να αποδειχθεί η συνέχεια του ελληνικού μπάσκετ», 
 
Για το εάν πρέπει να χαμηλώσουμε το πήχη: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνει καθώς έχουμε εμπειρία. Δεν είναι δεδομένη επιτυχία. Δεν γίνεται να κατακτάμε κάθε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται αλλά να έχουμε μία διαρκή και καλή παρουσία σε αυτά. Αν και οι αντίπαλοί μας όπως η Λιθουανία έχουν βελτιωθεί πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Η επιτυχία έρχεται μέσα από τη συνέπεια στις μεγάλες διοργανώσεις».