Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Ο πανεπιστημιακός γιατρός πριν από 22 μήνες είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη για χρηματισμό, πριν από την πραγματοποίηση επέμβασης

Ομόφωνη είναι η απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Γιατρών ΕΣΥ, με την οποία κρίνεται «ένοχος για δωροδοκία» πανεπιστημιακός γιατρός, ο οποίος πριν από 22 μήνες είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη για χρηματισμό (φακελάκι), πριν από την πραγματοποίηση επέμβασης.

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Εβρου στην Αλεξανδρούπολη (ΠΓΝΑ) ανακοίνωσε την «τελεσίδικη πειθαρχική καταδίκη», όπως αναφέρει, σημειώνοντας ότι ο εν λόγω γιατρός είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2017, για την ίδια υπόθεση, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης, σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή.

«Δεν ήταν φακελάκι, ήταν η αμοιβή μου»

Τότε, το δικαστήριο είχε απορρίψει τον ισχυρισμό του γιατρού ότι τα χρήματα που έλαβε ήταν η αμοιβή του για τις ιατρικές επισκέψεις που θα ακολουθούσαν την εγχείρηση. Επίσης, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, η υπόθεση εκδικάστηκε πειθαρχικά σε β΄βαθμό -είχε προηγηθεί καταδικαστική απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου της 4ης ΥΠΕ- και είναι τελεσίδικη.

Σημειώνεται πως ο πανεπιστημιακός γιατρός είχε παραιτηθεί του κλινικού του έργου, από πέρυσι τον Μάιο, συνεχίζοντας απρόσκοπτα το ακαδημαϊκό του έργο στο ΠΓΝΑ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ