Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΟΝΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΟΣΤΡΑΚΑ

Στα εν λόγω αλιεύματα δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά.

Πάνω από ένας τόνος όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση εντοπίστηκε και κατασχέθηκαν, σήμερα,το μεσημέρι από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 55χρονος αλλοδαπός.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από άνδρες της Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ν. Ροδόπης, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, ΙΧ  με οδηγό τον 55χρονο, να μεταφέρει ποσότητες οστράκων χωρίς τα συνοδευτικά τους έγγραφα.

Κατόπιν επισταμένης ζύγισης και μέτρησης των οστράκων που πραγματοποιήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, διαπιστώθηκε ότι ο 55χρονος μετέφερε – διακινούσε με σκοπό την πώληση - εμπορία 67 σάκους με δίθυρα μαλάκια του είδους αχιβάδα, συνολικού βάρους 1.043 kg, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ μέρος αυτών (417 kg) υπολειπομένων διαστάσεων.

Διευκρινίζεται ότι για τα εν λόγω αλιεύματα δεν υπάρχουν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπάρχει η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Επιπρόσθετα, το όχημα μεταφοράς τους δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής), ενώ οι ζώνες αλίευσης είναι ανοιχτές μόνο για την αλιεία μυδιών και η αλιεία οστράκων του είδους αχιβάδα απαγορεύεται από την 01/04/2019 έως την 31/10/2019.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ