Skip to main content

Αλλαγές στο ΔΣ του ΕΛΓΑ με απόφαση Αυγενάκη

Ποια πρόσωπα τοποθετούνται σε ποιες θέσεις

Αλλαγές καταγράφονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιούνται οι παρακάτω αλλαγές στο Δ.Σ του ΕΛΓΑ:

1. Προσωρινός Αντιπρόεδρος ορίζεται ο Χρήστος Φλώρος του Βασιλείου, Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Ο Δρ. Χρήστος Φλώρος είναι μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ). Είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (ΛΟΧΡΗ) της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ) του ΕΛΜΕΠΑ και Διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών στη ‘’Λογιστική και Ελεγκτική’’ και στη ‘’Χρηματοοικονομική Διοίκηση’’. Επίσης, είναι Διευθυντής του θεσμοθετημένου Ερευνητικού Εργαστηρίου στη ‘’Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση’’ (LAFIM), καθώς και Διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάλυσης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού του ΠΑΚΕΚ. Επίσης κατέχει την θέση άμισθου Ειδικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης στον τομέα που σχετίζεται με θέματα διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα (από Ιαν. 2024).

2. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ορίζεται η Αργυρώ Αργύρη του Σταύρου, Δικηγόρος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Δελημήτη του Θεοφίλου, Γεωπόνο.

3. Τακτικό μέλος ορίζεται η Αικατερίνη Δαρδαμάνη του Αποστόλου, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών, ειδικότητας ΠΕ Γεωπόνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αναπληρώτριά της την Ειρήνη Τάτση του Ηλία, υπάλληλο του ιδίου κλάδου, ειδικότητας και Υπουργείου.

4. Τακτικό μέλος ορίζεται ο Σπυρίδων Ρίζος του Ηλία, Γεωπόνος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), εκπρόσωπος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με αναπληρωτή του τον Βασίλειο Δελησταμάτη του Μόσχου, Κτηνίατρο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., εκπρόσωπο του ιδίου Επιμελητηρίου.

Η θητεία του προσωρινού Αντιπροέδρου του ΕΛ.Γ.Α. λήγει με την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής και διορισμού του Αντιπροέδρου του Οργανισμού σύμφωνα με τον ν. 5062/2023 και για χρονικό διάστημα που δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες.

β) Η θητεία των ανωτέρω διοριζομένων μελών λήγει στις 19/11/2025.

·         Πρόεδρος του Οργανισμού παραμένει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.