Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
x

ΑΛΛΑΓΗ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΤΟΥ Μ. ΣΧΟΙΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Το χαρτοφυλάκιό του καλύπτει και τα θέματα της μετανάστευσης, αλλά ο τίτλος είναι αυτός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι ο πρώτος Ελληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αναλαμβάνει Επίτροπος για την Προστασία Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Το χαρτοφυλάκιό του καλύπτει και τα θέματα της μετανάστευσης, αλλά ο τίτλος είναι αυτός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ευρωβουλευτές επέκριναν σφοδρά την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τον τίτλο που έδωσε σε αυτό το χαρτοφυλάκιο και της ζητούν να τον αλλάξει.

Κάποιοι ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν βαθιά προσβλητικό τον τίτλο, σχολιάζοντας ότι αυτός αφήνει να εννοηθεί ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αποτελούν μια απειλή για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Μάλιστα, σύμφωνα με το Politico, επισημαίνουν ότι ένα τέτοιο μήνυμα θα ταίριαζε περισσότερο σε ακροδεξιούς και όχι στην Κομισιόν.

Στέλνουν επιστολή στη Φον ντερ Λάιεν

Η Καριμά Ντελί, Γαλλίδα ευρωβουλευτής και επικεφαλής της επιτροπής μεταφορών, έγραψε στο Twitter ότι ευρωβουλευτές συμφώνησαν να σταλεί επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την οποία θα της ζητούν να αλλάξει τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά. «Το ευρωκοινοβούλιο δεν θα επιτρέψει να περάσει αυτή η προσβολή στις ευρωπαϊκές αξίες», έγραψε. «Θα σκεφτούμε όλα τα επιχειρήματα, αλλά σίγουρα δεν θα ληφθεί γρήγορη απόφαση», ήταν το σχόλιο που έκανε ο εκπρόσωπος της Φον ντερ Λάιεν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ