Skip to main content

Άλλαξε χέρια έναντι 4,9 εκατ.ευρώ μαγαζί-γωνία στο κέντρο «Πλατεία»

Η εταιρεία Hellas Capital Leasing πούλησε έναντι 4,9 εκατ.ευρώ ακίνητο της στο εμπορικό κέντρο «Πλατεία» στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Ένα από τα μεγαλύτερα deals των τελευταίων ετών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που αφορά σε επενδυτικό ακίνητο πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την περιπέτεια των capital controls.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hellas Capital Leasing πούλησε έναντι 4,9 εκατ.ευρώ το ακίνητο στο εμπορικό κέντρο «Πλατεία» επί της Τσιμισκή, που στέγαζε παλαιότερα το κατάστημα ένδυσης Καρούζος και σήμερα φιλοξενεί μέρος του καταστήματος της αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών της Κωτσόβολος. Το ακίνητο αγόρασε νεοσύστατη ανώνυμη εταιρεία η οποία φέρεται να είναι ελληνικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με όσα τόνισε στη Voria.gr ο γενικός διευθυντής του γραφείου Θεσσαλονίκης της εταιρείας διεθνών συμβούλων ακινήτων «CB Richard Ellis/Atria», Δημήτρης Τζιβράς, που εκπροσωπούσε τον πωλητή, η μεταβίβαση του ακινήτου ολοκληρώθηκε στα μέσα Μαΐου. Ήδη, από τις αρχές Φεβρουαρίου το ακίνητο συνολικού εμβαδού 776 τμ(ισόγειο, υπόγειο και πρώτος όροφος) είχε μισθωθεί από την Hellas Capital Leasing στην εταιρεία Κωτσόβολος, η οποία για τις ανάγκες του κεντρικού της καταστήματος στη Θεσσαλονίκη μίσθωσε στη συνέχεια και έναν ακόμη όροφο στο εμπορικό κέντρο Πλατεία από την Alpha Aστικά Ακίνητα. Σε κάθε περίπτωση, η μεταβίβαση του ακινήτου δεν επηρεάζει επ΄ ουδενί τη μίσθωση του ακινήτου και τη λειτουργία του καταστήματος της Κωτσόβολος.

Το τίμημα της πώλησης των 4,9 εκατ.ευρώ κατατάσσει τη συμφωνία σε μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων για επενδυτικό ακίνητο στο κέντρο της πόλης. Αγοραπωλησία τέτοιου μεγέθους είχαμε να ακούσουμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 2013 όταν ο ομογενής επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης απέκτησε το Μέγαρο Λόγγου, γνωστό ως "κόκκινο σπίτι" της πλατείας Αγίας Σοφίας με το τίμημα να λέγεται ότι ανήλθε τότε σε 4 εκατ.ευρώ.

Δεδομένης, εξάλλου, της κατάστασης με τα capital controls το ενδεχόμενο ενός deal με ανάλογο τίμημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά απίθανο να λάβει χώρα σύντομα...