Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άλλαξε χέρια το κτήριο-φιλέτο στην Τσιμισκή 2-Πάνω από 4 εκατ. ευρώ το τίμημα

Πέρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια Θεσσαλονικιού επιχειρηματία το κτήριο της οδού Τσιμισκή 2 - Τσουνάμι πλειστηριασμών αυτή την εβδομάδα.

Αυξάνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα οι πλειστηριασμοί κυρίως ακριβών ακινήτων. Μόνο για αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί περί τους 988 πλειστηριασμούς, των οποίων οι διαδικασίες έχουν, στην πλειονότητα τους, ωριμάσει από πλευράς τεχνικών και νομικών εκκρεμοτήτων.

Χθες σε μια μέρα που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη άλλαξαν χέρια το εμβληματικό κτήριο της οδού Τσιμισκή 2, για το οποίο πρώτη είχε γράψει η Voria.gr, πως αναζητά το νέο του ιδιοκτήτη, καθώς και καταστήματα, αποθήκες και πάρκινγκ της Βεργίνα Διεθνή Κατασκευαστική στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Φράγκων.
Επισπεύδουσα των πλειστηριασμών ήταν σε όλες τις περιπτώσεις η Τράπεζα Πειραιώς.

Το εμβληματικό κτήριο της οδού Τσιμισκή

Το εμβληματικό νεοκλασικό κτήριο, ιδιοκτησίας Συλλεκτικά Ακίνητα ΑΕ, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή 2 και Κατούνη βρήκε τον νέο του αγοραστή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, είναι Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας, τα ακριβή στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Η τιμή της πρώτης προσφοράς ανήλθε στα 4 εκατ. ευρώ, με το τελικό ποσό που κατακυρώθηκε να ξεπερνά κατά τι το αρχικό.

Το κτήριο-κόσμημα κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1920 και ανακαινίστηκε πλήρως το 1995 με επιπλέον εργασίες ανακαίνισης στο εσωτερικό του το 2009. Το ακίνητο εκτείνεται σε επιφάνεια 1.570 τμ και αποτελείται από ένα κατάστημα ισογείου και 1ου ορόφου, συνολικής επιφάνειας 477 τμ, και τέσσερις επιπλέον ορόφους συνολικής επιφάνειας 1.093 τμ. και εκπλειστηριάστηκε τμηματικά.  Το μεγαλύτερο ποσό περί τα 2,05 εκατ. ευρώ που κατακυρώθηκε αφορούν το ισόγειο και τον ημιόροφο.

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποια θα είναι η επόμενη ημέρα του κτηρίου φιλέτου που δεσπόζει στην αρχή της οδού Τσιμισκή.

Η περίπτωση των 10 ιδιοκτησιών της Βεργίνα Διεθνή Κατασκευαστική

Δέκα ακίνητα της Βεργίνα Διεθνή Κατασκευαστική, άλλαξαν, χθες, χέρια. Τα ακίνητα βρίσκονται στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Φράγκων. Πρόκειται για ένα πάρκινγκ  8  θέσεων στάθμευσης, για δυο αποθήκες και επτά καταστήματα.  Σημειώνεται πως στο σύνολο των εν λόγω ακινήτων το ποσό κατακύρωσης ήταν υψηλότερο από την αρχική τιμή προσφοράς.