Skip to main content

Άλλαξε πορεία το Ορούτς Ρέις - Κινείται πλέον νοτιοανατολικά

Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού κινείται πλέον νοτιοανατολικά, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» άλλαξε πορεία απόψε και κινείται πλέον με κατεύθυνση νοτιοανατολική, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέχρις ώρας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται  από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται το έκτακτο Συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο, υπό τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Νίκο Παναγιωτόπουλο, παρόντων του υφυπουργού, Αλκιβιάδη Στεφανή και σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας.

Η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιείται προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, να εξετασθούν ζητήματα τακτικής φύσεως και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

φωτογραφία αρχείου