Skip to main content

Αλλάζει από το απόγευμα ο καιρός - Έρχονται έντονες καταιγίδες

Τα φαινόμενα από τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους (μπουρίνια) σε Μακεδονία και Θράκη

Αλλάζει το σκηνικό  του καιρού και από τις υψηλές θερμοκρασίες, έρχονται από σήμερα το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα από τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους (μπουρίνια) σε Μακεδονία, Θράκη και στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, ωστόσο στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, που το βράδυ θα γίνουν βόρειοι, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3-4 μποφόρ, που το βράδυ θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια μέρη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).