Skip to main content

Αλλάζει ο καιρός σήμερα - Πτώση θερμοκρασίας και βροχές

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού σε δυτικά, κεντρικά κι βόρεια. Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται σήμερα, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Ελλάδα και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, από αργά το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά και στα νότια. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, στα κεντρικά και τα βόρεια.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από αργά το βράδυ. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 και στα θαλάσσια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, έως 21 βαθμούς Κελσίου).