Skip to main content

Αλβανή ιστορικός: Δεν υπάρχουν Έλληνες, είναι όλοι Αλβανοί

Στην εκπομπή συμμετείχε ο βορειοηπειρώτης καθηγητής Παναγιώτης Μπάρκας ο οποίος αποχώρησε καταγγέλοντας ανθελληνική προπαγάνδα.

Σάλος έχει προκληθεί από όσα ειπώθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή στην Αλβανία, όταν μία Αλβανή ιστορικός υποστήριξε και προσπάθησε να αποδείξει ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας αποτελείται από Αρβανίτες

Μάλιστα, η ίδια έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι και ο ίδιος είναι Αλβανός.

Στην εκπομπή συμμετείχε ο βορειοηπειρώτης καθηγητής Παναγιώτης Μπάρκας ο οποίος αποχώρησε καταγγέλοντας ανθελληνική προπαγάνδα.

Το θέμα της εκπομπής της Αλβανικής τηλεόρασης ήταν η «Βαλκανοποίηση των Βαλκανίων».

Η ιστορικός, Έλενα Κοτσάκι είπε μεταξύ άλλων ότι: «Η Ελλάδα δεν έχει ελληνικό πληθυσμό. Ο πληθυσμός της Ελλάδας, όλοι αυτοί που πολέμησαν, ήταν Αρβανίτες με φουστανέλες».

Από τα λεγομενά της, προκλήθηκαν αντιδράσεις ακόμα και στο πάνελ της εκπομπής: «Μήπως το παρατραβάμε;» σχολίασε ο παρουσιαστής.

Τότε η ιστορικός κάλεσε τον δημοσιογράφο να της βρει «έναν Έλληνα που να πολέμησε το 1821». Η ίδια ισχυρίστηκε ότι τους Τούρκους από την Ελλάδα τους έδιωξαν οι Αλβανοί και ότι υπάρχουν τσάμηδες ακόμη και στη Θήβα.

«Ποια Ελλάδα; Δεν υπάρχουν Έλληνες. Όλοι είναι Αλβανοί που ντρέπονται να το πουν. Αλβανοί όπως ο μοντέρνος Έλληνας Πρωθυπουργός που έχει παγιδευτεί, όμως, στην παλαιοπολιτική», είπε η κ. Κοτσάκι.