Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020
x

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Πυρηνικό σταθμό της Ρουμανίας επισκέφτηκε αντιπροσωπεία αμερικανικών επιχειρήσεων με σκοπό την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κατασκευή δύο αντιδραστήρων.

Αντιπροσωπεία αμερικανικών επιχειρήσεων επισκέφτηκε τον πυρηνικό σταθμό Τσερναβόντα της Ρουμανίας με σκοπό τη συμμετοχή στην κατασκευή δύο αντιδραστήρων στο σταθμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι.

Ειδικότερα μεταξύ των έντεκα αμερικανικών εταιριών ήταν οι AMEC, Babcock -Wilcox, Hill International και Trax International -Westinghouse, που δραστηριοποιούνται στην πυρηνική βιομηχανία και παρουσίασαν στην τεχνική ομάδα των ρουμανικών εταιριών Nuclearelectrica και EnergoNuclear την τεχνογνωσία που διαθέτουν.

Ο Αμερικανός πρέσβης στο Βουκουρέστι Μαρκ Γκίτενστάϊν, στη διάρκεια εκδήλωσης με συμμετοχή εκπροσώπων των αμερικανικών και ρουμανικών εταιριών, δήλωσε:«Η πυρηνική ενέργεια παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς οι χώρες προσπαθούν να αυξήσουν και, παράλληλα, να διαφοροποιήσουν τις πηγές προμήθειας ενέργειας και να βελτιώσουν την ενεργειακή ασφάλεια».A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ