Skip to main content

Άμεση διερεύνηση των δύο συμβάντων στον σιδηρόδρομο ζητά από τον ΟΣΕ το υπουργείο Μεταφορών

Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δεκαημέρου

Να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες και τα αίτια των δυο συμβάντων, χθες Τετάρτη 28 Ιουνίου και σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου, στο σιδηροδρομικό δίκτυο ζητά από την διοίκηση του ΟΣΕ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Με αφορμή τα δύο πρόσφατα περιστατικά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, κατά τη διάρκεια των οποίων, όπως διευκρινίζεται δεν υπήρξε κίνδυνος για την ακεραιότητα των επιβατών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΣΕ να διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια των συμβάντων» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της Hellenic train, τα ανωτέρω περιστατικά που σημειώθηκαν στις 28.06.2023 και στις 29.06.2023, αφορούν αντίστοιχα σε μη ολοκλήρωση διπλής σύζευξης μεταξύ αμαξοστοιχιών και σε ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας στο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς». Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δεκαημέρου και θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση.