Skip to main content

Αμφισβήτησε την ηγεσία του ΣΥΝ ο Α. Αλαβάνος

Για «ομηρία στους μηχανισμούς και τις εξουσιαστικές λογικές» έκανε λόγο ο Αλέκος Αλαβάνος κατά την ομιλία του στην Πανελλήνια Διάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Για «ομηρία στους μηχανισμούς και τις εξουσιαστικές λογικές» έκανε λόγο ο Αλέκος Αλαβάνος κατά την ομιλία του στην Πανελλήνια Διάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αλαβάνος ξεκαθάρισε ότι είναι κατά της ευρωπαϊκής προοπτικής του κόμματος, ενώ τόνισε ότι «δεν είχε καμία προσωπική συμμετοχή» στο αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο, ωστόσο, θεωρεί θετικό.

Όσον αφορά στα οργανωτικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος τάχθηκε υπέρ της ιδιότητας του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ της συγκρότησης τοπικών οργανώσεων με εξουσία και υπέρ της διενέργειας συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Λεωνίδας Κύρκος προέτρεψε την Ανανεωτική Πτέρυγα να αποχωρήσει από τον ΣΥΝ.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου σημείωσαν πως «αν υιοθετούσαμε τις παραινέσεις Κύρκου και Αλαβάνου, θα προσθέταμε άλλη μια σελίδα στην ιστορία των διασπάσεων».

Αιχμές Τσίπρα κατά Αλαβάνου

«Έχουμε χορτάσει από διασπάσεις και από ρήξεις στην αριστερά, δεν χρειαζόμαστε άλλες», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του στην 3η Πανελλήνια Σύσκεψη του κόμματος, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Αλέκου Αλαβάνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αλαβάνος είχε πρόσφατα υποστηρίξει ότι ο κίνδυνοςδιάσπασης της Αριστεράς είναι εσωτερικός και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώθηκε«για εσωτερικούς λόγους».