Skip to main content

Αμβρόσιος σε Μητσοτάκη: Δεν έχετε δικαίωμα να κλείσετε τις εκκλησίες

«Κύριε πρωθυπουργέ! Μη γίνεστε διώκτης της Εκκλησίας και του Χριστού», ανέφερε ο μητροπολίτης σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος απέστειλε επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι δεν έχει ουδένα δικαίωμα να κλείσει τις εκκλησίες ως μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση, με την πανδημία του κορωνοϊού να χτυπά την χώρα μας, προσπαθεί να δράσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε να σταματήσει την εξάπλωσή της. Το βασικό μήνυμα είναι οι ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν σπίτι, όμως πολλοί αψηφούν τις συστάσεις και βγαίνουν κανονικά από το σπίτι τους και συναθροίζονται στην εκκλησία. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ζητώντας την διακοπή των λειτουργιών ώστε να βοηθήσει και η εκκλησία από την μεριά της στην μάχη που δίνει η κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, απέστειλε ανοικτή επιστολής στον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν έχει δικαίωμα να κλείσει τους ναούς και τις εκκλησίες. «Κύριε πρωθυπουργέ! Μη γίνεστε διώκτης της Εκκλησίας και του Χριστού» ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, καλώντας τον να διορθώσει... αμέσως την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.