Skip to main content

Αναβολές στις δίκες για τις ομοφοβικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη (φωτο+video)

Στα δικαστήρια το ένα 21χρονο θύμα που δέχθηκε επίθεση και στα δύο περιστατικά

Αναβλήθηκαν η δίκη των εννέα κατηγορουμένων για τον προπηλακισμό μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας το βράδυ της 9ης Μαρτίου στην πλατεία Αριστοτελους στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η δίκη για τη λεκτική επίθεση με ομοφοβικά σχόλια που δέχθηκε το ένα 21χρονο θύμα δύο ημέρες μετά στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου από έναν 32χρονο.

Και οι δύο υποθέσεις αναμενόταν να συζητηθούν στον Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ωστόσο αναβλήθηκαν λόγω κωλύματος των συνηγόρων υπεράσπισης και στις δύο δίκες. Οι επόμενες δικάσιμοι ορίστηκαν για τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Για την πρώτη περίπτωση, είχαν συλληφθεί συνολικά 21 ανήλικοι, δώδεκα από τους οποίους είναι ανήλικοι και θα παραπεμφθούν σε αρμόδιο δικαστήριο. Οι εννέα ενήλικοι συλληφθέντες διώκονται για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και οι δύο από αυτούς επιπλέον για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Για τη δεύτερη υπόθεση, ο 32χρονος κατηγορούμενος κατηγορείται για εξύβριση και απειλή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Το 21χρονο θύμα, που δέχθηκε επίθεση και στις δύο περιπτώσεις βρέθηκε σήμερα στο δικαστήριο, ενώ στη συνέχεια προχώρησε και σε δηλώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν φοβάται.

«Νιώθω τις τελευταίες μέρες ότι συνέχεια με ακολουθούν. Δεν έχω δεχτεί κάποια συγνώμη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το θύμα δεν έκρυψε το γεγονός ότι έχει δεχτεί παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν, λόγω της επιλογής του να αυτοπροσδιορίζεται ως ουδέτερο. «Πότε όμως δεν δέχθηκα επίθεση σε τέτοιο βαθμό» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενο στην επίθεση στην πλατεία Αριστοτέλους.

Image