Skip to main content

Αnadolu: Η Τουρκία ακύρωσε τη NAVTEX στη Μεσόγειο με πυρά για 28η Οκτωβρίου

Το πρακτορείο Ειδήσεων Αnadolu μετέδωσε πως η Τουρκία ακύρωσε τη navtex για στρατιωτικές ασκήσεις πυροβολισμού «ως χειρονομία καλής θέλησης».

Στην ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά στην ανατολική Μεσόγειο στις 27 και 28 Οκτωβρίου προχώρησε η Τουρκία το μεσημέρι της Δευτέρας (26/10).

«Η Τουρκία ακυρώνει τη Navtex που εκδόθηκε για προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις πυροβολισμού στη Μεσόγειο, ως χειρονομία καλής θέλησης, λένε πηγές ασφαλείας», σύμφωνα με το πρακτορείο Ειδήσεων Αnadolu. 

 


Όπως αναφέρει το skai.gr, οσταθμός της Σμύρνης έχει ακυρώσει δύο οδηγίες

TURNHOS N/W : 1340/20 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 26-10-2020 16:46)
TURNHOS N/W : 1340/20
CANCEL 1325/20,1326/20 AND THIS MSG.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε κάνει δημοσίως λόγο, περί μορατόριουμ ασκήσεων κατά τις εθνικές εορτές Ελλάδας και Τουρκίας (28 και 29 Οκτωβρίου). Η πρόταση του κ. Στόλτενμπεργκ είχε γίνει αποδεκτή κατά την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Αμύνης.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε κάνει λόγο για «πολύ ευπρόσδεκτο βήμα», ενώ επαίνεσε την Αθήνα και την Αγκυρα για την «ευελιξία και την εποικοδομητική τους στάση».

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, η Τουρκία έσπασε το μορατόριουμ ανακοινώνοντας ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (ανατολικά του Καστελλόριζου) για το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.