Skip to main content

Anadolu: Πρόσκληση του Τούρκου υπουργού Άμυνας προς τον Αποστολάκη

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου, σε συγχαρητήρια επιστολή του Ακάρ προς τον Έλληνα ομόλογό του, του απευθύνει πρόσκληση για επίσκεψη στην Τουρκία.

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Ευάγγελο Αποστολάκη απέστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, με την οποία, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Anadolu, τον προσκαλεί παράλληλα στην Τουρκία.

Ο Ακάρ, o οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ευάγγελο Αποστολάκη, αναφέρθηκε στη σημασία της βελτίωσης της καλής γειτονίας και της συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα μεταξύ της Τουρκίας και Ελλάδος.

Στο τηλεγράφημα υπογραμμίζεται ακόμη ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που δεν κατονομάζονται, η εν λόγω πρόσκληση που εστάλη πριν από την επέτειο της κρίσης των Ιμίων είναι σημαντική για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί καλό παράδειγμα για τις προσπάθειες στο θέμα της ενίσχυσης της καλής γειτονίας, την οποία, όπως αναφέρεται, πάντοτε επιθυμεί η Τουρκία.

Σημειώνεται πως αν αυτή πραγματοποιηθεί, θα είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Άμυνας τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Τουρκία.