Skip to main content

«Ανάγκη αυστηρότερων κανονισμών»

Η Ευρωζώνη χρειάζεται αυστηρότερους κανονισμούς για τους προϋπολογισμούς και τα άλλα στοιχεία της οικονομικής πολιτικής, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Η Ευρωζώνη χρειάζεται αυστηρότερους κανονισμούς για τους προϋπολογισμούς και τα άλλα στοιχεία της οικονομικής πολιτικής, αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα μία πλήρη πολιτική ομοσπονδία ή κεντρική δημοσιονομική πολιτική, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Τρισέ σε ομιλία του στη Βρέμη τόνισε την ανάγκη ισορροπίας μεταξύ των αναγκών των εθνικών οικονομιών και της πολύ –εθνικής νομισματικής ένωσης.

«Δεν είναι απαραίτητη μία οικονομική ένωση με μία μοναδική δημοσιονομική αρχή. Δεν είναι απαραίτητη μία οικονομική ένωση που προϋποθέτει μία πολιτική ομοσπονδία», τόνισε ο Τρισέ προσθέτοντας πως αυτό που είναι απαραίτητο είναι μία οικονομική ένωση στην οποία οι εθνικές πολιτικές καθορίζονται μέσα σε συμφωνημένα όρια και υπόκεινται σε αυστηρή και αποτελεσματική παρακολούθηση.