Skip to main content

Ανακαινίστηκε η Παιδιατρική Κλινική του «Γεννηματάς»

Ανακαινίστηκε η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς, χάρη στη χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Λάτση».

Ανακαινίστηκε η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς,  χάρη στη χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Λάτση».

Η Παιδιατρική Κλινική, που λειτουργεί από το 1986, ανακαινίστηκε ριζικά με δαπάνη 300.000 ευρώ και διαθέτει 38 υπερσύγχρονες κλίνες σε μία έκταση 500 τ.μ.

Τα εγκαίνιά της έκανε η κ. Μαριάννα Λάτση, παρουσία του υπουργού υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Σημαντική ήταν η συμβολή και της 27χρονης αρχιτεκτόνισσας, της κ. Έμιλυ Καμαρινοπούλου, η οποία, όταν πριν 3 χρόνια κατά τη νοσηλεία του αδελφού της στο «Γεννηματάς», διαπίστωσε τις ελλείψεις που υπήρχαν, συνέλαβε την ιδέα να υποβάλει στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Λάτση» πρόταση για χρηματοδότηση μελέτης για την ανακαίνιση της παιδιατρικής κλινικής.

«Το ΕΣΥ αν και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, έχει και καλές στιγμές όπως η σημερινή. Έχει ειδική σημασία να κάνουμε αυτό που λέμε και να λέμε αυτό που κάνουμε» σημείωσε κατά την τελετή των εγκαινίων ο κ. Λοβέρδος.

Η κ. Λάτση, από την πλευρά της, ανέφερε ότι στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας αποτελεί χρέος και ευθύνη για την πατρίδα η συνεισφορά σε τέτοια έργα.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Κώστας  Τσιτουρίδης ανέφερε ότι από αύριο θα αρχίσουν να λειτουργούν τα ανακαινισμένα εξωτερικά παιδιατρικά ιατρεία ενώ μέσα στην εβδομάδα το νοσοκομείο θα αποκτήσει και ένα όχημα μεταφοράς ασθενών και αίματος χάρη σε δωρεά της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.