Skip to main content

British American Tobacco-NOBACCO για ανακύκλωση 400 τόνων συσκευών

Νέα πράσινη πρωτοβουλία από την εταιρεία - Προχωρεί στην ανακύκλωση συσκευών θερμαινόμενου καπνού και συσκευών ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Ένα μεγαλεπήβολο «πράσινο» εγχείρημα, που δυνητικά μπορεί να οδηγήσει στην ανακύκλωση περίπου 1,5 εκατ. συσκευών θερμαινόμενου καπνού και συσκευών ηλεκτρονικών τσιγάρων, αλλά και να θωρακίσει το περιβάλλον από 112,5 τόνους πλαστικού και 270 τόνους μπαταριών, εκκινεί η British American Tobacco, από κοινού με τη Nobacco και σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ.

Με σύνθημα «Ανακύκλωσέ το, δεν θα γίνει καπνός», από τις αρχές Ιουλίου όλα τα καταστήματα Nobacco στη χώρα μας θα εξοπλιστούν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης με στόχευση την ανακύκλωση όλων των συσκευών καπνού μειωμένου κινδύνου.

Όλες οι συσκευές που θα συλλεχθούν προς ανακύκλωση θα μεταφερθούν σε μία από τις οκτώ αδειοδοτημένες μονάδες επεξεργασίας που είναι συμβεβλημένες με την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ στην Ελλάδα. Οι μονάδες αυτές αναλαμβάνουν την επεξεργασία των παλιών συσκευών, με στόχο την απομάκρυνση των βλαβερών ουσιών που περιέχουν και την επανένταξη των αξιοποιήσιμων υλικών τους στην παραγωγή νέων προϊόντων. Μία μέση συσκευή ζυγίζει περίπου 300 γραμμάρια ενώ για κάθε τεμάχιο μπαταρίας που ανακυκλώνεται το ποσοστό ενέργειας που εξοικονομείται φτάνει έως και το 80%.

Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι από την ανακύκλωση όλων των συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά μπορεί να εξοικονομηθεί λίθιο αξίας περίπου 3 εκατ. ευρώ, αλλά και σημαντικές ποσότητες άλλων μετάλλων, όπως κοβάλτιο, μαγγάνιο, νικέλιο και χαλκός τα οποία χρησιμοποιούνται από την αρχή σε νέες μπαταρίες με τον ίδιο χρόνο ζωής, ενώ απομακρύνονται εύφλεκτα υλικά όπως οι μπαταρίες λιθίου, που μπορούν να ξεκινήσουν πυρκαγιές.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με στόχο όχι μόνο την ευαισθητοποίηση, αλλά και τη στροφή σε μια οικονομία που σέβεται το περιβάλλον. Οι συσκευές αυτές, που ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, χρειάζεται να ανακυκλωθούν με το σωστό τρόπο που να διασφαλίζει την ισορροπία στο περιβάλλον και ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Ηellas κ. Θάνος Αυγερινός.

«Για εμάς στη NOBACCO η υποστήριξη του καταναλωτή πρέπει να εκτείνεται από την έρευνα αγοράς ενός προϊόντος μέχρι και την ολοκλήρωση της χρήσης του. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για προϊόντα τεχνολογίας αιχμής όπως οι  εναλλακτικές του καπνίσματος συσκευές, οι οποίες εξελίσσονται συνεχώς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κύκλο ζωής τους. Με το πρόγραμμα αυτό φέρνουμε πρώτοι στον κλάδο μας μια διεθνή τάση με σκοπό να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα, να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των καταναλωτών και να τους δώσουμε έναν ακόμα ισχυρό λόγο να αποκτήσουν συσκευές τελευταίας τεχνολογίας», τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της NOBACCO κ. Μάρκος Μαρκόπουλος.

Με 20 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην ελληνική αγορά, η British American Tobacco υιοθετεί συγκεκριμένες πολιτικές και υποστηρίζει δράσεις για την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιεί τους εργαζομένους της να συμμετέχουν σε πρωτοβουλίες με στόχο τη δημιουργία αξίας για την κοινωνία και την προαγωγή ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.
 
Η British American Tobacco Hellas είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά προϊόντων καπνού και προϊόντων Επόμενης Γενιάς με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα απασχόλησης και έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η εταιρεία ανήκει στη British American Tobacco plc, έναν διεθνή Όμιλο που λειτουργεί πάνω από 100 χρόνια, απασχολεί πάνω από 55.000 εργαζομένους και διαθέτει γκάμα με περισσότερα από 200 εμπορικά σήματα που διανέμονται σε πάνω από 200 αγορές.