Skip to main content

Ανακοίνωσε ότι σταματά το ποδόσφαιρο ο Μπερμπάτοφ (video)

Ο Βούλγαρος πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε σε ηλικία 38 ετών να βάλει τέλος στη σπουδαία καριέρα του.

Την απόφασή του να βάλει τέλος στη σπουδαία καριέρα του γνωστοποίησε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Ο Βούλγαρος πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ που εδώ και περίπου 1.5 χρόνο δεν είχε ομάδα αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του τονίζοντας πως επέλεξε τη σημερινή ημέρα για να κάνει γνωστή την απόφαση αυτή καθώς σαν σήμερα πριν από εννιά χρόνια είχε σημειώσει το χατ-τρικ στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Old Trafford».

«Το τελευταίο μου παιχνίδι ήταν πριν από περισσότερο έναν χρόνο, άρα πιστεύω ότι πια είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα να σταματήσω», αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει σε άλλο σημείο της ανάρτησης στο Facebook με την οποία γνωστοποίησε την απόφασή του.

«Θα μου λείψει... Θα μου λείψει πάρα πολύ. Τα πάντα. Τα παιχνίδια, οι προπονήσεις, τα γκολ, οι προετοιμασίες, η πίεση, οι συμπαίκτες μου, οι φωνές των οπαδών όταν πετύχαινα ένα γκολ».

Σημειώνεται πως η καριέρα του 38χρονου πλέον Μπερμπάτοφ είναι ιδιαίτερα διακεκριμένη καθώς αγωνίστηκε για τις Μπάγερ Λεβερκούζεν (201 συμμετοχές - 91 γκολ), Τότεναμ (102 συμμετοχές - 46 γκολ), Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (149 συμμετοχές - 56 γκολ), Φούλαμ (54 συμμετοχές - 20 γκολ), Μονακό (53 συμμετοχές - 18 γκολ) και ΠΑΟΚ (25 συμμετοχές - 5 γκολ) ενώ φόρεσε και τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του 78 φορές σκοράροντας 48 τέρματα.

Με τους «κόκκινους διαβόλους» κατέκτησε δύο φορές την Premier League (2008-09, 2010-11), μία φορά το League Cup (2009-10), δύο φορές το Community Shield (2010, 2011) αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2008).

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως με τις «ασπιρίνες» αναδείχθηκε φιναλίστ στο Champions League τη σεζόν 2001-02 καθώς η ομάδα του ηττήθηκε με 2-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Hampden Park» της Γλασκώβης.