Skip to main content

Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών στο δήμο Βόλου

Στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών προχωρά ο δήμος Βόλου το αμέσως προσεχές διάστημα.
Στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος  ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών προχωρά ο δήμος Βόλου το αμέσως προσεχές διάστημα. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σε συνεργασία του δήμου με την πιστοποιημένη από το ΥΠΕΧΩΔΕ εταιρεία «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ».

Πέραν των οφελών για το περιβάλλον, το εγχείρημα αναμένεται να αποφέρει στο δήμο Βόλου οικονομικό όφελος που θα κυμαίνεται από 40 έως 150 ευρώ τον τόνο. Ο ειδικός συλλεκτήρας των ηλεκτρικών ειδών που έχει ήδη παραληφθεί από το δήμο, θα εγκατασταθεί τις επόμενες ημέρες σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Επίσης, ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης μικροσυσκευών θα τοποθετηθούν έξω από σχολεία και μεγάλα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών. Οι συσκευές που θα μπορούν να ανακυκλώνουν οι πολίτες του δήμου Βόλου είναι διαφόρων μεγεθών. Ανάμεσά τους: Ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, κλιματιστικά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία και παιχνίδια, τηλεοράσεις, στερεοφωνικά, βιντεοκάμερες, ιατροτεχνολογικά προϊόντα, λαμπτήρες φθορίου, ηλεκτρικές μικροσυσκευές κα.