Skip to main content

Άγνωστοι φωταγώγησαν το πρωί την περιοχή της Καμάρας

Από το πρωί όσοι περνούσαν από την Καμάρα έβλεπαν τα φώτα στους στύλους να είναι αναμμένα. Άγνωστοι παραβίασαν τον ηλεκτρολογικό πίνακα στην περιοχή.

Πλήρως φωταγωγημένη παρά το γεγονός ότι ο ήλιος έλαμπε στον ουρανό ήταν σήμερα το πρωί η περιοχή της Καμάρας και της Ροτόντας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το φαινόμενο, το οποίο προκάλεσε αρνητικά σχόλια, δεν παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην περιοχή πάνω από την οδό Εγνατία. Κατά καιρούς πολίτες αντικρίζουν τα φώτα του δήμου να είναι αναμμένα στη διάρκεια της ημέρας, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν διαμαρτυρίες για έλλειψη φωτισμού σε ορισμένα σημεία της πόλης.

Και αν η πρώτη σκέψη είναι πως πρόκειται για λάθος του δήμου, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Μιλώντας στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς εξήγησε πως παραβατικά στοιχεία πειράζουν τους ηλεκτρολογικούς πίνακες. «Χθες το βράδυ άγνωστοι παραβίασαν τον ηλεκτρολογικό πίνακα στην περιοχή της Ροτόντας και έτσι τα φώτα το πρωί ήταν αναμμένα. Άμεσα πήγαν υπάλληλοι του δήμου και τακτοποίησαν το ζήτημα», υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, οι ηλεκτρολογικοί πίνακες δεν κλειδώνουν με κάποια ασφάλεια, αλλά με κλειδιά πασπαρτού. Σύμφωνα με τον ίδιο, «άγνωστα άτομα, τους παραβιάζουν, πειράζουν τους διακόπτες, είτε ανάβοντας τα φώτα είτε κλείνοντας τα, ενώ κάποιες φορές φορτίζουν στις πρίζες και τα κινητά τους».  

«Η παραβατικότητα πλέον στην πόλη έχει επεκταθεί σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που γίνεται είναι επικίνδυνο ακόμα και για τη ζωή τους», αναφέρει ο κ. Παππάς.