Skip to main content

Ανανεώθηκε για άλλα τρία χρόνια η θητεία του ΔΣ του ΟΣΕΘ

Πρόεδρος του ΟΣΕΘ παραμένει ο Γιάννης Καλογερούδης και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού ο Γιάννης Τόσκας - Όλα τα ονόματα

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με την οποία ανανεώθηκε η θητεία του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) για μια τριετία.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ πρόεδρος του ΟΣΕΘ παραμένει ο Γιάννης Καλογερούδης και διευθύνων σύμβουλος ο Γιάννης Τόσκας.

Τα υπόλοιπα επτά μέλη είναι οι: Φυγαλία Παπαγεωργίου, Αικατερίνη Καρασαββίδου, Θρασύβουλος Διαμαντής, Πάρις Μπίλλιας, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη θέση του Κώστα Πάλλα, Μίμης Φωτόπουλος ως εκπρόσωπος το δήμου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ-ΚΜ), ενώ στο νέο δ.σ. θα συμμετάσχει και ο Μανώλης Βλαχογιάννης, αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το δ.σ. του ΟΣΕΘ, με αυτήν τη σύνθεση (πλην του κ. Βλαχογιάννη) είχε διοριστεί τον περασμένο Δεκέμβριο, σε αντικατάσταση του προηγούμενου.

Τις προσεχείς ημέρες θα συνέλθει προκειμένου να γίνει η τυπική του συγκρότηση και να καθοριστούν και οι βασικοί στόχοι για την προσεχή τριετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις προτεραιότητες του νέου δ.σ. του ΟΣΕΘ είναι σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης που είναι και η περιοχή ευθύνης του.

Σε αυτές περιλαμβάνεται η προώθηση των μελετών για τους τερματικούς σταθμούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καθώς και παρακολούθηση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης (ΜΑΜΘ).