Skip to main content

Ανάπλαση ΔΕΘ, Γκόνου, Ογκολογικό και μετρό στην κυβερνητική ατζέντα του Ιανουαρίου

To fρένο στη χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων του δήμου Θεσσαλονίκης και στους υπαλλήλους-σοφέρ που βάζει ο Αγγελούδης. Στήνει γραφείο στη Θεσσαλονίκη η «Νέα Αριστερά».

-Μαθαίνω ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει κάτι πιο απτό και πιο προχωρημένο σε σχέση με το πρότζεκτ της ανάπλασης της ΔΕΘ, αλλά όχι νωρίτερα από το νέο έτος. Το μεσοδιάστημα πάντως δεν θα μείνει κενό. Αναμένονται νέες συσκέψεις εντός των ημερών για να ξεκαθαρίσουν σημαντικές λεπτομέρειες και εκκρεμότητες, που θα οδηγήσουν και σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις τον Ιανουάριο. Με τους τοπικούς άρχοντες, δηλαδή τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, να ομονοούν και να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, μένει να δούμε τις τελικές επιλογές της κυβέρνησης και των άλλων εμπλεκόμενων (Υπερταμείο και διοίκηση ΔΕΘ – Helexpo), ώστε να έχουμε μια τελική μορφή του πρότζεκτ και να γίνουν ο ανακοινώσεις, κυρίως όμως για να αρχίσουν οι ουσιαστικές διαδικασίες υλοποίησης.

-Ανάλογες εξελίξεις περιμένουμε και για το εμπορευματικό κέντρο του στρατοπέδου Γκόνου και για το νέο Ογκολογικό στο στρατόπεδο Καρατάσιου μέσα στον επόμενο μήνα, οπότε ίσως το επόμενο briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, στη Θεσσαλονίκη (περί τα μέσα Ιανουαρίου) να έχει σημαντικές ειδήσεις για την πόλη. Εκτός κι αν η αναμενόμενη επίσκεψη του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα στον μήνα θεωρηθεί πιο κατάλληλο timing. Μην ξεχνάμε ότι υποτίθεται πως μέχρι να βγει ο χρόνος πρέπει να ανακοινωθεί και η ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του μετρό. Οι γερανοί φεύγουν, οι ρυθμίσεις στη Βενιζέλου ολοκληρώνονται και μέσα σε δυο εβδομάδες λογικά θα πρέπει να μας ανακοινώσουν το πέρας των κατασκευαστικών εργασιών. Από εκεί και πέρα μένουν τα δοκιμαστικά, με την κυβέρνηση να θεωρεί ότι τέτοια εποχή του χρόνου θα εκτελούνται δρομολόγια στη βασική γραμμή. Αναμένουμε...

-Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, έδωσε ένα στίγμα προθέσεων, με το μήνυμά του στους αντιδημάρχους και τα στελέχη της διοίκησης τα οποία «παραδοσιακά» χρησιμοποιούν δημοτικά οχήματα και οδηγούς για τις μετακινήσεις τους. Όπως διαβάσατε στη Voria.gr, μετακινήσεις με υπηρεσιακά οχήματα μόνο για υπηρεσιακούς λόγους λέει ο κ. Αγγελούδης και οδηγός ο αντιδήμαρχος ή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κι όχι δημοτικός υπάλληλος – σοφέρ... Συμβολική και ουσιαστική παρέμβαση, αρκεί να γίνει σεβαστή, διότι κι άλλοι στο παρελθόν το επιχείρησαν και η προσπάθεια έπεσε στο κενό. Παρότι δεν είναι και τόσο δύσκολο εδώ που τα λέμε...

-Τα στελέχη από τη Θεσσαλονίκη που προτίθενται να συμμετέχουν ενεργά στο εγχείρημα της «Νέας Αριστεράς» οργανώνονται. Θα έχουν μέσα στη νέα εβδομάδα μια πρώτη σύσκεψη, ώστε να αρχίσουν τις προετοιμασίες προκειμένου να λειτουργήσουν με τη δομή κόμματος, καθώς είναι κοινή πεποίθηση ότι η «Νέα Αριστερά» θα μετρηθεί για πρώτη φορά εκλογικά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Η πρώτη σύσκεψη δεν θα έχει αναγνωριστικό χαρακτήρα, αλλά ουσιαστικό, ενώ ήδη γίνεται έρευνα στην πόλη για να αποκτήσει ο νέος πολιτικός φορέας μια έδρα, ένα σημείο συνάντησης και αναφοράς. Με την ίδρυση του κόμματος αναμένεται και η καταγραφή των μελών, αφού στη «Νέα Αριστερά» θεωρούν ότι σήμερα η θεσμική έλλειψη δεν μπορεί να επιτρέψει εντάξεις. Να ενταχθούν όσοι υποστηρίζουν το εγχείρημα πού; Κομβικό ρόλο στην όλη προσπάθεια στη Θεσσαλονίκη ανέλαβε ο πρώην συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Κώστας Αμπατζάς.