Skip to main content

Αναπτυξιακή Τράπεζα: Από 20/5 οι αιτήσεις για δάνεια κεφαλαίου κίνησης

Λόγω του υπερβολικού αριθμού αιτήσεων το σύστημα για παροχή κεφαλαίου κίνησης από την Αναπτυξιακή Τράπεζα έκλεισε προσωρινά.

Από τις 20 Μαΐου 2020 θα μπορούν να υποβάλλουν εκ νέου τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερομένοι για το δανειοδοτικό προϊόν παροχής κεφαλαίων κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Σημειώνεται ότι το επιτόκιο αυτών των δανείων θα επιδοτείται κατά 100% για τα δύο πρώτα χρόνια από τους πόρους του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙ, με βασική προϋπόθεση για την επιδότηση επιτοκίου να είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας τουλάχιστον κατά τα δύο πρώτα έτη της διάρκειας επιδότησης του δανείου.

Ως προς το δανειοδοτικό προϊόν παροχής κεφαλαίου κίνησης με επιτόκιο πλήρως επιδοτούμενο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, το υπουργείο Ανάπτυξης διευκρινίζει ότι λόγω του υπερβολικού αριθμού αιτήσεων που υπερκαλύπτουν το αρχικά προϋπολογισθέν ποσό, το σύστημα έκλεισε προσωρινά προκειμένου να γίνει η αρχική αξιολόγηση των αιτήσεων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η οποία κρίθηκε αναγκαία λόγω ακριβώς του μεγάλου όγκου αιτήσεων.

Η πρόσκληση είναι ενιαία και το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά και ενιαία με νέες αιτήσεις να υποβάλλονται από 20 Μαΐου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.