Skip to main content

Αναπτυξιακός πόρος το περιβάλλον, τονίζει ο Σαμαράς

Την ανάγκη να θεμελιωθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που αξιοποιεί το περιβάλλον και δεν το λεηλατεί, επενδύοντας στη δημιουργικότητα, στην ανταγωνιστικότητα και την αειφορία υπογράμμισε ο πρόεδρος της
Την ανάγκη να θεμελιωθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που αξιοποιεί το περιβάλλον και δεν το λεηλατεί, επενδύοντας στη δημιουργικότητα, στην ανταγωνιστικότητα και την αειφορία υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας σε ημερίδα του κόμματός του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σημείωσε μεταξύ άλλων πως χρεοκόπησε ένα μοντέλο 30 χρόνων που αναδιένειμε δανεικά από τις επόμενες γενιές.

Αναφερόμενος στις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής του, τόνισε πως το περιβάλλον δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως περιορισμός στην ανάπτυξη, αλλά είναι πρωτίστως αναπτυξιακός πόρος.

Δεν θέλουμε "βρώμικη ενέργεια", ακόμη κι όταν είναι πάμφθηνη, αλλά ούτε και μπορούμε να επιδιώκουμε την απόλυτα καθαρή ενέργεια, όταν είναι πανάκριβη, συνέχισε και επεσήμανε πως μια οικονομία η οποία βασίζεται σε μη ανταγωνιστική ενέργεια είναι καταδικασμένη να χάσει τη μάχη της ανταγωνιστικότητας.

Σημείωσε, τέλος, πως η Ελλάδα έχει τεράστιο ενεργειακό δυναμικό από ανανεώσιμες πηγές - αιολικό, ηλιακό, κυματικό και γεωθερμικό και επεσήμανε πως η χώρα μπορεί να αξιοποιήσει τη φύση της, το κλίμα της, τα βουνά της, τα νησιά της και το αρχιπέλαγός της.