Δευτέρα 6 Απριλίου 2020
x

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο βουλευτής τόνισε ότι το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων είναι υψίστης σημασίας για την Ελλάδα και επιπλέον θα λειτουργήσει ως γέφυρα επανασύνδεσης

Η ψήφος των αποδήμων μεγαλώνει την Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας.

«Σε μία περίοδο που η χώρα μας και ο κυπριακός ελληνισμός προκαλείται και απειλείται από τον τουρκικό επεκτατισμό, ο ελληνισμός μόνο ενωμένος στο σύνολό του μπορεί να αντιμετωπίσει τον τουρκικό επεκτατισμό. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα ενώνουν τον ελληνισμό και θα μεγαλώνουν την Ελλάδα, αλλά και τη δύναμή της. Μία τέτοια διάσταση έχει το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο κ. Αναστασιάδης το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων είναι υψίστης σημασίας για την Ελλάδα και επιπλέον θα λειτουργήσει ως γέφυρα επανασύνδεσης τους με την πατρίδα.

«Πιστεύω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι κανείς δεν θα υπάρχει σήμερα μέσα σε αυτή την Αίθουσα που να διαφωνεί πως το σημερινό νομοσχέδιο που συζητάμε και έχει σχέση με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους είναι ένα ζήτημα υψίστης σημασίας, εθνικής σημασίας και βεβαίως και ιστορικής σημασίας για την Ελλάδα » υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «…Από τους Έλληνες του εξωτερικού, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε μόνο να κερδίσουμε εθνικά και οικονομικά και πολιτισμικά. Πρέπει να επιδιώξουμε με κάθε τρόπο να τους φέρουμε κοντά μας και η ελεύθερη άσκηση του δικαιώματός τους είναι ένας σημαντικός τρόπος για να ενισχύσουμε τη σχέση τους, να επαναφέρουμε τις σχέσεις τους με την Ελλάδα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ