Skip to main content

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

Οι εργαζόμενοι είχαν οδηγηθεί σε κινητοποιήσεις με αποχή από υπερωριακή εργασία και εργασία τα σαββατοκύριακα για ζητήματα Συλλογικής Σύμβασης.

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ για παράταση ισχύος της Επιχ. ΣΣΕ έως 30/6/2019.

Οι εργαζόμενοι είχαν οδηγηθεί σε κινητοποιήσεις με αποχή από υπερωριακή εργασία και εργασία τα σαββατοκύριακα, κατηγορώντας τον προέδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ ότι αθέτησαν τις δεσμεύσεις τους για παράταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Υπαλληλικού Προσωπικού, προειδοποιώντας ότι το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να λειτουργήσει χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και θεσπισμένες Εργασιακές Σχέσεις.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΘ συνιστά ουσιαστικά παράταση ισχύος της Επιχ. Σ.Σ.Ε. Υπαλληλικού Προσωπικού  έως τις 30/6/2019, την οποία και κατ΄αρχήν αποδέχονται με την επιφύλαξη, όμως, ότι, «εάν η διαπραγματευτική διαδικασία για Γ.Κ.Π. που είναι σε εξέλιξη, εμφανίσει προβλήματα και καθυστερήσεις μέχρι τις 15/3/2019, τότε:

-ή θα προχωρήσουμε σε αναδιάταξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας με προτεραιότητα τη συζήτηση για την Επιχ. Σ.Σ.Ε.  
-ή θα δοθεί νέα παράταση ισχύος της Επιχ.  Σ.Σ.Ε. Υπαλληλικού Προσωπικού».

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστεί η διαπραγματευτική διαδικασία για το ΓΚΠ με πραγματοποίηση νέας συνάντησης των μερών.