Skip to main content

Αναβλήθηκε για τις 17 Αυγούστου η δίκη των Σακκά - Σεϊσίδη

Ο Σακκάς ανέφερε στο δικαστήριο ότι «ξυλοκοπηθήκαμε και από την άλλη κατηγορούν εμάς», αρνούμενος, όπως και ο Σεϊσίδης, τις κατηγορίες

Η απουσία τριών αστυνομικών - μαρτύρων κατηγορίας στάθηκε η αιτία για την αναβολή της δίκης του Κώστα Σακκά και του Μάριου Σεϊσίδη από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 17 Αυγούστου.

Οι δύο κατηγορουμένοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας ( αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.

Στην αρχή της διαδιακασίας, ο Κώστας Σακκάς ανέφερε στο δικαστήριο ότι «ξυλοκοπηθήκαμε και από την άλλη κατηγορούν εμάς», ενώ και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Παρεμφερείς καταγγελλίες πραγματοποίησε ο ίδιος σε δηλώσεις του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Παράλληλα, ο συνήγορος  των κατηγορουμένων Δημήτρης Κατσαρής ανέφερε ότι η υπεράσπιση δεν έχει λάβει γνώση της δικογραφίας.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα ήταν δρακόντεια στο κτήριο 7 στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και οι αστυνομικοί επέτρεπαν την είσοδο στην δικαστική αίθουσα μόνο σε περιορισμένο αριθμό πολιτών, συνηγόρων και δημοσιογράφων.