Skip to main content

Αναβλήθηκε η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας ΕΥΑΘ-UTILIS

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Κυριακή, ωστόσο σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι μετατίθεται για το μέλλον, ίσως στις επόμενες ημέρες

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Κυριακής εκδήλωση υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της ΕΥΑΘ και της ισραηλινών συμφερόντων τεχνολογικής εταιρείας UTILIS, με αντικείμενο τη διάγνωση και τον εντοπισμό διαρροών σε συστήματα ύδρευσης μέσω δορυφόρου.

Όπως έγινε γνωστό από κύκλους της ΕΥΑΘ σήμερα το πρωί, η υπογραφή του deal μετατίθεται για το μέλλον, ενδεχομένως μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο λόγος της αναβολής, ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί από τις δύο πλευρές. Από τη μία πηγές της πρεσβείας του Ισραήλ, η οποία έχει αναλάβει να «τρέξει» το project της συμφωνίας των δύο εταιρειών, άφηναν να εννοηθεί ότι η αναβολή της συμφωνίας οφείλεται σε ανετοιμότητα από πλευράς ΕΥΑΘ. Από την άλλη, κύκλοι της εταιρείας της Θεσσαλονίκης λένε πως οι επαφές με τη UTILIS βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και υπάρχουν τυπικές εκκρεμότητες, που οφείλονται κυρίως σε γραφειοκρατικά ζητήματα. Σημειώνουν, ακόμη, πως οι δύο εταιρείες έχουν μία πιλοτική συνεργασία από το 2018 σε ό,τι αφορά την τηλεπισκόπηση διαρροών μέσω δορυφόρου και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει μέλλον.

Να σημειωθεί πως στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στις 13.30, θα συμμετείχαν o Διευθύνων Σύμβουλος της UTILIS, κ. Eli Peretz, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβολος της ΕΥΑΘ, κ. Ιωάννης Κρεστενίτης, η Πρέσβυς του Ισραήλ, κα Ιρίτ Μπέν –Αμπα, ενώ είχαν προσκληθεί και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Μπουτάρης καθώς και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.