Skip to main content

Οι πορείες ανέβαλαν τη σύσκεψη των «πράσινων» συμβούλων του Μπουτάρη

Λόγω του κυκλοφοριακού χάους από τις πορείες διαμαρτυρίας, αποφασίστηκε η σύσκεψη να αναβληθεί τελικά για την προσεχή Κυριακή.

Γράφει ο Σαλονικιός

Είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 6 χθες το απόγευμα, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης η σύσκεψη των δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη οι οποίοι πρόσκεινται στο Κίνημα Αλλαγής. Όμως, το κυκλοφοριακό χάος το οποίο επικρατούσε την ώρα εκείνη στο κέντρο της πόλης, εξ αιτίας των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών οι οποίες ήταν σε εξέλιξη, εμπόδισε την έγκαιρη προσέλευση ορισμένων εκ των συμβούλων της «Πρωτοβουλίας». Έτσι αποφασίστηκε η σύσκεψη να αναβληθεί τελικά για την προσεχή Κυριακή.

Πάντως, στο ΕΚΘ πρόλαβαν και έφτασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Παπαναστασίου, Βασίλης Διαμαντάκης, Αναστάσιος Τελίδης, Λευτέρης Κιοσέογλου, Γιώργος Αρβανίτης και Στέλιος Κανάκης καθώς και οι Κώστας Τσιαπακίδης και Στέλιος Τσουλιάς από τις δημοτικές κοινότητες. Ήταν επίσης από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛ. η οποία συγκάλεσε και τη σύσκεψη, ο γραμματέας και υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου και οι Άκης Αγγελής και Ηλίας Ρίγανης.

Σκοπός της σύσκεψης είναι να γίνει συζήτηση για το πρόσωπο του υποψηφίου το οποίο θα στηρίξει το ΚΙΝ.ΑΛ. στον δήμο Θεσσαλονίκης. Με την επισήμανση, βεβαίως, ότι τον τελικό λόγο τον έχει ούτως ή άλλως η Φώφη Γεννηματά. Όπως έγραψε και χθες η Voria.gr στο τραπέζι είναι κυρίως δύο ονόματα, του Σπύρου Βούγια ο οποίος θα είναι έτσι κι αλλιώς υποψήφιος, με ή και χωρίς το ΚΙΝ.ΑΛ., καθώς και του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου. Η πλευρά Παπαστεργίου θέτει προς συζήτηση και την περίπτωση του προέδρου του ΕΚΘ, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη.

Όπως, πάντως, πληροφορούμαι, στη σύσκεψη της Κυριακής δεν πρόκειται να παραστούν όλοι οι «πράσινοι» της παράταξης Μπουτάρη. Κάποιοι χαράσσουν ήδη το δικό τους δρόμο, ο οποίος ενδέχεται να συναντηθεί κάποια στιγμή με αυτόν των υπολοίπων, ίσως όμως και όχι. Νεότερα την Κυριακή.