Skip to main content

Ανδρουλάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ένα super market εξουσίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ένα super market εξουσίας, από την απέναντι πλευρά υπάρχει άλλη πρόταση», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Εμείς δίνουμε ένα αγώνα να παίξει η παράταξη μας ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στη πατρίδα μας, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, γιατί χτίζεται ένας μικρός δικομματισμός ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε στην εκπομπή «Απ΄τα Βόρεια» στο radio NORTH 98, ο ευρωβουλευτής της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας πως «χρειάζεται μια δύναμη υπεράσπισης του ορθού λόγου, της προόδου και αυτό περνάει από ενίσχυση της δημοκρατικής συμπαράταξης. Εκτιμώ πως στις ευρωεκλογές είναι μια πρώτη μάχη που μπορούμε, φέρνοντας ένα σημαντικό ποσοστό, να ανατρέψουμε αυτή τη κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην επανεκκίνηση του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε «περάσαμε δύσκολα χρόνια με χαμηλά ποσοστά, με διαιρέσεις. Κάναμε όμως μια γενναία προσπάθεια τον Νοέμβρη του 2017, την αγκάλιασαν 200.000 άνθρωποι και σε αυτή χτίζουμε. Πιστεύω ότι τελικώς θα είναι νικηφόρος ο αγώνας που δίνουμε για τις 26 Μαΐου».

Πρέπει να βρούμε τον βηματισμό μας εάν δεν βρεθεί ένας τρόπος να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος και ζούμε με μύθους δεν θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από τους βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να πούνε ένα συγγνώμη για τα πρόσωπα που ενέπλεξαν στο σκάνδαλο της Novartis. «Πριν λίγο καιρό κρέμασαν στα μανταλάκια τον Πικραμμένο, τον Κουτρουμάνη, τον Βενιζέλο, δεν λέει κανείς από αυτούς τους βουλευτές, τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που τους πυροβολούσαν ένα συγγνώμη».

Πρόσθεσε πως «αντί να αφήσουμε τη δικαιοσύνη ελεύθερη να προχωρήσει στη διερεύνηση αυτού του σκανδάλου γίνονται χυδαία πολιτικά παιχνίδια, εγώ λέω να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και εμείς οι πολιτικοί τη δική μας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ένα super market εξουσίας, από την απέναντι πλευρά υπάρχει άλλη πρόταση, χρειαζόμαστε μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατία», δήλωσε.

Διακύβευμα ευρωεκλογών είναι «ή πάμε σε πολιτική ενοποίησης της Ευρώπης ή πάμε σε μια φθοροποιό κατάσταση», κατέληξε.