Skip to main content

Ανδρουλάκης: Σχέδιο διάσπασης της κεντροαριστεράς από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία αλλά και κατά όσων εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση κοπής πίτας του ΚΙΝΑΛ.

Επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας αλλά και κατά όσων εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξαφαλίσουν το πολιτικό μέλλον τους μέσα από άλλα κόμματα εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης στη διάρκεια της αποψινής εκδήλωσης κοπής πίτας του Κινήματος Αλλαγής Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Ανδρουλάκης είπε ότι είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο διάσπασης της Κεντροαριστεράς, το οποίο υποκινούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία. «Δεξιά και αριστερά προσπαθούν να διαγράψουν το ΠΑΣΟΚ, την ιστορία του και την προσφορά του στη χώρα. Δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να καπηλευθεί την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης. Δεν θα επιτρέψουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να πιστεύει ότι το κόμμα μας θα γίνει δεκανίκι του», υπογράμμισε ο κ.Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ είχε μια πολύ καθαρή θέση, ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας, όμως, «ο Τσίπρας επέλεξε να κινηθεί μόνος του και να παραδώσει όλα τα υπόλοιπα, ιθαγένεια και γλώσσα στους γείτονες για να κάνει το χατήρι του ξένου παράγοντα».

Επικρίνοντας όσους πρώην υπουργούς και βουλευτές εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ μεταπηδώντας σε άλλα κόμματα και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ έπεσε εκ των έσω εξαιτίας αυτών των ανθρώπων». «Σε κάποιους», επισήμανε, «δεν άρεσε το μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ αλλά στη συνέχεια ερωτεύτηκαν τα μνημόνια της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους. Αυτοί δεν έχουν θέση ανάμεσά μας».

Αναφερόμενος, τέλος, στα του ΚΙΝΑΛ  ο κ.Ανδρουλάκης είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει ισχυρή ανανέωση στα ψηφοδέλτια υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το επικείμενο συνέδριο θα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την επόμενη ημέρα. «Το ΠΑΣΟΚ ως πυρήνας του Κινήματος Αλλαγής θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις επόμενες εκλογές», δήλωσε.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας και Πέτρος Λεκάκης, ο γραμματέας Α΄Θεσσαλονίκης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου κ.α.