Skip to main content

Ανεπιθύμητοι Ράιχενμπαχ και Φούχτελ, λέει ο Καμμένος

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε από τον ελληνικό λαό να διώξει τη σημερινή κυβέρνηση και τους επιτρόπους από τα υπουργεία, κηρύσσοντας «ανεπιθύμητους» τους κ. Ράιχενμπαχ και Φούχτελ.

Σφοδρή επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο του προσυνεδρίου της Θεσσαλονίκης για τα εθνικά θέματα.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον ελληνικό λαό να διώξει τη σημερινή κυβέρνηση και τους επιτρόπους από τα υπουργεία, κηρύσσοντας «ανεπιθύμητους» τους κ. Ράιχενμπαχ και Φούχτελ. «Ο κ. Φούχτελ, ο κ. Ράιχενμπαχ και όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι, οι οποίοι έρχονται στα υπουργεία της εθνικής επικράτειας, της εθνικά κυρίαρχης χώρας, είναι για μας ανεπιθύμητοι. Και ως ανεπιθύμητους θα πρέπει ο ελληνικός λαός να τους απαγορεύσει πλέον να έρχονται σε αυτόν εδώ τον τόπο, για τον οποίο έχει χυθεί αίμα στο χώμα για να είναι ελεύθερος», είπε.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία απάντησε: «Εδώ πέρα ακούγονται περίεργα πράγματα, ότι θέλουν στην κυβέρνηση να αναβάλλουν και τις δημοτικές εκλογές. Είναι πιθανό να θέλουν αρκετά χρόνια για να ξεπουλήσουν τα πάντα». Ο πρόεδρος των Αναξάρτητων Ελλήνων εκτίμησε πάντως πως ο ελληνικός λαός δεν θα τους ανεχθεί.

Κατηγόρησε, παράλληλα, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι προεκλογικά είπε ψέματα και εκβίασε τον ελληνικό λαό. «Όσο ήταν στην αντιπολίτευση ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε το δόγμα “στρίβειν δια του Ζαππείου”, κατά το “στρίβειν δια του αρραβώνος”. Είχε υποσχεθεί στους πάντες τα πάντα - λαγούς με πετραχήλια - ενώ ήξερε ότι είναι ψέματα, ενώ ήξερε ότι αυτά τα οποία έλεγε δεν ήταν συμβατά με αυτά τα οποία υπέγραφε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης στον Γιώργο Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «καταστροφέα της χώρας», και υποστήριξε πως ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν οι πολίτες «διοικεί» ο κ. Σημίτης. Το 2009, ο λαός ψήφισε πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου και ανέλαβε υπουργός Οικονομικών ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο «υπάλληλος» του κ. Σημίτη και τώρα στην κυβέρνηση Σαμαρά υπουργός Οικονομικών είναι ο κ. Στουρνάρας, συνεργάτης του κ. Σημίτη, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να συμπράξει με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΕΚΜ για τον σχηματισμό κυβέρνησης, απάντησε ότι υπάρχουν σημεία που συμφωνούν και άλλα που διαφωνούν, όπως τα εθνικά θέματα, τα οποία είναι για τους Ανεξάρτητους Έλληνες προϋπόθεση για την όποια συνεργασία.

Σημειώνεται ότι στο προσυνέδριο ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε το συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον Γιώργο Σκαρτάδο και τον Χάρη Παπαγεωργίου, από τον χώρο του αθλητισμού, τον Μιχάλη Καραβέλα από το Αγροτικό Κόμμα και τον δημοσιογράφο Γιώργο Βλάχο.