Skip to main content

Όχι και έτσι ρε Άρη, μεγάλη εμφάνιση αλλά αποκλεισμός από Μόλντε (vid)

Οι «κιτρινόμαυροι» ισοπέδωσαν τους Νορβηγούς στο κατάμεστο Χαριλάου αλλά το γκολ του Μπολί στην παράταση έβαλε στοπ στα όνειρα για μία μεγάλη πρόκριση

Τη νίκη με 3-1 επί της Μόλντε κατέκτησε ο Άρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League αποτέλεσμα που ωστόσο δεν του έδωσε την πρόκριση για τα play-off εξαιτίας της ήττας  με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι της Νορβηγίας.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση έχοντας την κατοχή και βρήκαν για πρώτη φορά δίχτυα στο 25’ με την εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Ματίγια για το 1-0 ενώ οι Νορβηγοί έφτασαν κοντά στην ισοφάριση ένα λεπτό αργότερα με το φάουλ του Έικρεμ να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Κουέστα.

Το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη κατάφερε να σκοράρει ξανά στο 37’ καθώς ο Φετφατζίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Κράνινξ απομάκρυνε αλλά η μπάλα έφτασε ξανά στον άσο των γηπεδούχων που έκανε το γύρισμα και ο Δεληζήσης από κοντά έγραψε το 2-0.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έχασαν δύο ακόμη σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα με τις προσπάθειες του Ντιγκινί, τόσο στο 38’ όσο και στο 41’, να περνούν εκτός εστίας.

Ο Άρης μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο το γκολ που θα του έδινε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στην παράταση και στο 50’ έφτασε κοντά με τον Κόρχουτ να κάνει ωραία ατομική ενέργεια και δεξί σουτ αλλά ο Κράνινξ εκτινάχθηκε διώχνοντας σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, νέα ευκαιρία με τον Φετφατζίδη να εκτελεί κόρνερ και τον Ρος να πλασάρει στην κίνηση όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Τελικά οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να σκοράρουν στο 84’ καθώς ο Σούντγκρεν σέντραρε από τα δεξιά και ο Ντιγκινί έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κράνινξ για το 3-0.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να πάρουν την επική πρόκριση στο 86’ καθώς ο Ιντέγε σούταρε αλλά ο Κράνινξ έπεσε στη δεξιά του γωνία διώχνοντας τον κίνδυνο.

Το συγκρότημα του Έρλινγκ Μόε που ήταν άφαντο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 90’ + 4’ καθώς έπειτα από λάθος συνεννόηση των Ρος – Κουέστα, ο Μπολί επωφελήθηκε και σέντραρε από τα δεξιά αλλά ο Δεληζήσης έσωσε αποκρούοντας με το στήθος πάνω στη γραμμή. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν στην παράταση και συγκεκριμένα στο 105’ όταν ο Μπολί βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, καλυπτόμενος από τον Δεληζήση, και κρέμασε τον Κουέστα για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 που έδωσε την πρόκριση στους Νορβηγούς.

Σημειώνεται ωστόσο πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν το έβαλαν κάτω και στο 110’ έφτασαν μία ανάσα από το 4-1 όταν ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα απομακρύνθηκε και ο Ρος προσπάθησε να την γεμίσει με κεφαλιά αλλά ο Κράνινξ απέκρουσε και αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν μία ακόμη ευκαιρία για να σκοράρουν καθώς στο 114', ο Γιουνές βρέθηκε απέναντι από τον Κράνινξ όμως το πλασέ που επιχείρησε από θέση βολής πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βέλγου πορτιέρε.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρος, Δεληζήσης, Κόρχουτ (104' Μπάσα), Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (78' Γιουνές), Λάρσον (64' Μαρτίνες), Ντιγκινί (102' Τόνσο), Ιντέγε.

Μόλντε (Μόε): Κράνινξ, Χάουγκεν (55' Φόρεν), Γκαμπριέλσεν, Μπιόρνμπακ, Χάραλντσεϊντ, Άουρσνες, Χουσάιν, Χέσταντ (99' Κνούντζον), Άικρεμ (75' Έλινγκσεν), Ούι (88' Μπολί), Τζέιμς.