Skip to main content

Ανοιχτοί οι δρόμοι του δήμου Δέλτα - Κλειστό το ΤΕΙ τη Δευτέρα

Λόγω του χιονιού στους υπόλοιπους δρόμους των οικισμών, αλλά και ενόψει του επερχόμενου παγετού εφιστάται η προσοχή στους πεζούς και στους οδηγούς

Ανοιχτές είναι αυτή την ώρα όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες του Δήμου Δέλτα, εντός κι εκτός οικισμών, καθώς οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας του Δήμου ρίχνουν αλάτι και καθαρίζουν από το πρωί, προκειμένου να ανασχεθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από την σφοδρή χθεσινοβραδινή χιονόπτωση.

Επίσης, έχουν καθαριστεί αρκετοί δευτερεύοντες οδοί σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, ενώ συνεχίζεται η ρίψη άλατος και θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ώστε να παραμείνουν ανοιχτές οι οδοί σε διαρκή συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μισθώνοντας επιπλέον ιδιωτικά μηχανήματα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα μέσα στους οικισμούς.

Λόγω του χιονιού στους υπόλοιπους δρόμους των οικισμών, αλλά και ενόψει του επερχόμενου παγετού, όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εφιστάται η προσοχή στους πεζούς και στους οδηγούς να αποφεύγουν την κυκλοφορία εάν δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη, καθώς και σε όλους τους κατοίκους του Δήμου να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της ΕΥΑΘ και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την προληπτική αντιμετώπιση του παγετού.

Σημειώνεται ότι υπάρχει αλάτι στα σχολεία και στις Κοινότητες, στο Αμαξοστάσιο της Ν. Μαγνησίας, στο γήπεδο της Ομόνοιας Σίνδου, στο Μυγδόνειο Αθλητικό Κέντρο της Χαλάστρας, στο Συνεταιρισμό των Κυμίνων και στο κλειστό γυμναστήριο του Καλοχωρίου. Ήδη έχουν ριφθεί περισσότεροι από 250 τόνους αλάτι και υπάρχει απόθεμα επιπλέον περίπου 200 τόνων.

Ήδη προγραμματίζεται αυτοψία στις σχολικές μονάδες του Δήμου Δέλτα και, σε συνεργασία με τους διευθυντές, θα υπάρξει ανακοίνωση για τη λειτουργία τους.

Από αυτή την ώρα σε 24ωρη βάση οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6948-053917, καθώς και να επικοινωνούν με τους κατά τόπους προέδρους των Κοινοτήτων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Επίσης, ο Δήμος Δέλτα διαθέτει ειδικά οχήματα 4Χ4 για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών ή ασθενών με χρόνιες παθήσεις που χρήζουν τακτικής θεραπείας και έχουν ανάγκη άμεσης μεταφοράς (όπως αντιμετωπίστηκαν ήδη 2 περιστατικά στα Ν. Μάλγαρα και στη Χαλάστρα).

Σε περίπτωση που κάποιοι δημότες αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης, μπορούν να επικοινωνούν με τα παραπάνω τηλέφωνα για να φιλοξενηθούν στα δημοτικά γυμναστήρια των Κοινοτήτων και στα ΚΑΠΗ σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Δέλτα.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΑΤΕΙΘ, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αναστέλλεται η λειτουργία του Ιδρύματος για τη Δευτέρα 7/1/2019