Skip to main content

Άνοιγμα στη Θεσσαλονίκη από τον Οργανισμό Τουρισμού της Ιορδανίας

Δυνατό χαρτί της χώρας ο θρησκευτικός τουρισμός - Τουριστικοί πράκτορες ζητούν πτήσεις τσάρτερ για να ανοίξει η ιορδανική αγορά στη Βόρεια Ελλάδα.

Άνοιγμα στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας και δη της Θεσσαλονίκης επιχειρεί ο Οργανισμός Τουρισμού της Ιορδανίας, μιας χώρας που χαρακτηρίζεται ως το διαμάντι της Μέσης Ανατολής.

Σε ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκε ο τουριστικός προορισμός της Ιορδανίας με τους εκπροσώπους του Οργανισμού Τουρισμού της χώρας να απευθύνουν κάλεσμα για συνεργασία στους τουριστικούς πράκτορες που παρεβρέθηκαν στην παρουσίαση.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού της Ιορδανίας σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Λαζαρίδης πρόκειται για μια ασφαλή χώρα, που αγαπά τους Έλληνες και τα τελευταία χρόνια μετασχηματίζεται και εκσυγχρονίζεται χάρη στις επενδύσεις που πραγματοποιούνται στο επίπεδο των τουριστικων υποδομών και όχι μόνον. Παράλληλα έχει να επιδείξει μια σειρά σημαντικών αξιοθέατων ενώ αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για θρησκευτικό τουρισμό.

Οι επισκέπτες της Ιορδανίας, η οποία, με πτήση διάρκειας 2 ωρών από την Αθήνα - είναι η εγγύτερη χώρα στην Ελλάδα από τη Μέση Ανατολή- θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τουλάχιστον  110 θρησκευτικά σημεία που αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Λαζαρίδης, στο Αμμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, χαρακτηρίζοντας την ως μια πολύχρωμη πόλη, στην επιβλητική Πέτρα, στην έρημο Ουάντι Ραμ, όπου γυρίστηκε μεταξύ άλλων η δημοφιλής ταινία «Ο Λόρενς της Αραβίας», στην Άκαμπα αλλά και στη Νεκρά Θάλασσα.

Αναφερόμενος στη φιλική προσέγγιση της Ιορδανίας για τη χώρα μας ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε πως υπάρχουν περιπτώσεις καταστημάτων που αναφέρουν πως κάνουν έκπτωση τιμών 20% στους Έλληνες ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν σπουδάσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την επιθυμία ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης μεταξύ Ιορδανίας – Ελλάδας, εξέφρασε ο Amer Al Twal, faith tourism specialist του Jordan Tourism Board, ο οποίος τόνισε πως περιμένει τις προτάσεις των ταξιδιωτικών πρακτόρων για ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Η Royal Jordanian… δυναμώνει τα φτερά της

Σύντομη παρουσίαση της Royal Jordanian, έκαναν οι εκπρόσωποι της Zakaria Abbadi και Κωνσταντίνος Δεμιρτζής, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο πενταετές πρόγραμμα της αεροπορικής εταιρείας που αφορά στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό της.

Σήμερα η Royal Jordanian πετάει απευθείας σε 45 διεθνείς προορισμούς σε 4 ηπείρους, ενώ φτάνει σε ακόμη 700 μέσω του δικτύου της oneworld. H εταιρεία υλοποιεί ένα πρόγραμμα σημαντικής ενίσχυσης του στόλου της, από 24 σε 43 αεροσκάφη. Έχει ήδη προμηθευτεί 7 Boeing 787 dreamlines, ενώ αντικαθιστά τα Embraers E75 και E95 με αεροπλάνα νέας γενιάς όπως και με Α320 και Α320 neo.

Στόχος είναι, να αυξήσει τον αριθμό των επιβατών που μεταφέρει, από 4 εκατομμύρια, σε 7 εκατομμύρια στα επόμενα χρόνια.

Όπως επισήμανε ο κ. Δεμιρτζής, μετά την αναγκαστική διακοπή των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας λόγω της πανδημίας, η Royal Jordanian επέστρεψε επανασυνδέοντας το Αμμάν με την Αθήνα, με πληρότητες που αγγίζουν το 85% από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι και το Νοέμβριο, καθώς πραγματοποιεί πτήσεις καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί πως τουριστικοί πράκτορες ζήτησαν από τους εκπροσώπους της Royal Jordanian, να εξετάσουν το ενδεχόμενο απευθείας σύνδεσης του Αμμάν με τη Θεσσαλονίκη, με πτήσεις charter.