Skip to main content

Ανησυχία για τις αυριανές συγκεντρώσεις στην Ημαθία

Αναστάτωση προκαλούν στους κατοίκους της Ημαθίας οι δυο αυριανές συγκεντρώσεις της «Χρυσής Αυγής» σε Διαβατό και Βέροια, με αφορμή το πρόσφατο αιματηρό επεισόδιο, μεταξύ Αλβανών και ανήλικων Ελλήνων.
Αναστάτωση προκαλούν στους κατοίκους του νομού Ημαθίας οι δυο συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο στο Διαβατό και στη Βέροια από τη «Χρυσή Αυγή», με αφορμή το αιματηρό επεισόδιο, που σημειώθηκε στις 28 Ιουλίου, με Αλβανούς υπήκοους όπου τραυματίστηκαν τέσσερις ανήλικοι. 

Όπως αναγράφεται και στην αφίσα της ακροδεξιάς οργάνωσης, οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Διαβατού και στην πλατεία Ελιάς στη Βέροια, με διαφορά δύο ωρών, γίνεται «ενάντια στην εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών». 

Ήδη η αστυνομία βρίσκεται σε συνεργασία με το δήμο Αποστόλου Παύλου έχει λάβει τα ανάλογα μέτρα για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων, όπως είπε στη Voria.gr ο δήμαρχος της περιοχής  Απ. Νεστορόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ήρεμα και δεν θα σημειωθούν προβλήματα.

Στο χωριό Διαβατό πάντως τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει, μετά το περιστατικό με την επίθεση ενήλικων Αλβανών σε ανήλικους έξω από το νηπιαγωγείο του χωριού. Για πρωτοφανές επεισόδιο με απίστευτη αγριότητα μίλησε ο δήμαρχος Αποστόλου Παύλου, ο οποίος σημείωσε ότι στο δήμο του διαμένουν μόνιμα περίπου 600 Αλβανοί μετανάστες και άλλοι 1000 μετακλητοί. Σύμφωνα με τον δήμαρχο πάντως δυο παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο.