Skip to main content

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη - Ποτάμια οι δρόμοι, χάος στην κυκλοφορία (φωτο+vids)

Καταιγίδα ξέσπασε σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με πολλούς δρόμους να πλημμυρίζουν άμεσα από τον μεγάλο όγκο της βροχόπτωσης.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης από την ξαφνική καταιγίδα που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην πόλη, συνοδεία έντονης κεραυνικής δραστηριότητας.

Διαβάστε: Νεροποντή στη Θεσσαλονίκη: Ορμητικός χείμαρρος σχηματίστηκε σε δρόμο στις Συκιές (video)

Η Εθνικής Αμύνης, η Εγνατία, η Αγίου Δημητρίου, η 25ης Μαρτίου, η Δελφών και άλλοι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν οχήματα και να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην κίνηση.

Το νερό σε πολλές περιπτώσεις έφτασε στο ύψος των πεζοδρομίων με τους επαγγελματίες να προσπαθούν με σκούπες να τα αποτρέψουν από το να μπουν στο καταστήματά τους.

Μάλιστα, πολλά άτομα που περπατούσαν στο κέντρο της πόλης, στη θέα της ξαφνίκης μπόρας, έτρεξαν να προστατευθούν κάτω από τα μπαλκόνια επί της Αριστοτέλους.

Σημειώνεται ότι η ορμή του νερού παρέσυρε φέρτα υλικά, φύλλα και άλλα σκουπίδια με αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν τα φρεάτια. Οι πολίτες με ό,τι μέσα διέθεταν, προσπάθησαν να τα αποφράξουν προκειμένου να τραβήξουν τα νερά.

 

Υπενθυμίζεται πως η ΕΜΥ είχε εκδόσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού και έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες για τις μεσημβρινές ώρες σήμερα και στην Κεντρική Μακεδονία.